Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DSÖ’den depremler nedeniyle Üçüncü Seviye Acil Durum ilanı

DSÖ'den depremler nedeniyle Üçüncü Seviye Acil Durum ilanı


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde binlerce kişinin ölümüne ve büyük mal kaybına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından DSÖ’nün en yüksek seviye olan ‘Üçüncü Seviye Acil Durum” ilan ettiğini açıkladı.

DSÖ’nün Üçüncü Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor. DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün gerçekleşen DSÖ Yönetim Kurulu’na Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldığını vurgulayarak ‘Üçüncü Seviye Acil Durum” ilan ettiğini açıkladı. Dr. Kluge, açıklamasında “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep’teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum” dedi.

’48 SAATLİK KRİTİK BİR PENCERE VAR’

Kluge, DSÖ Avrupa’nın ekiplerinin Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirterek “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren üye devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum” dedi. Sky News’a konuyla ilgili konuşan Kluge “Şu anda temel mesele arama ve kurtarma. Çünkü enkaz altında canlı olanlara ulaşmak için 48 saatlik bir kritik pencere bulunuyor” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version