Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DSÖ Genel Sekreteri depremin vurduğu Halep’e gitti

DSÖ Genel Sekreteri depremin vurduğu Halep'e gitti


ARTI Gerçek – Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin silahlı muhalefetin kontrolündeki bölgelerde görev yapan Beyaz Miğferler ve Suriye Sağlık Bakanlığı verilerinin toplamına göre 3 bin 500’ten fazla kişinin ölümüne yol açtığı Suriye’ye gitti.

Suriye resmi haber ajanası SANA Tedros’un depremden etkilenen kentlerde biri olan Halep’e ulaştığını ve DSÖ Genel Sekreteri’nin Suriye Sağlık Bakanı ve Halep Valisi ile birlikte hastane ve barınakları gezeceğini açıkladı.

‘HAYATTA KALANLARIN KARŞILAŞTIĞI KOŞULLAR BENİ ÜZÜYOR’

Tedros ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Ülke genelindeki insanlara yardım etmek için ek sağlık malzemeleriyle Suriye Halep’e ulaştım. Hayatta kalanların karşılaştığı koşulları – dondurucu hava ve barınak, yiyecek, su, ısı ve tıbbi bakıma son derece sınırlı erişim – görmek beni üzüyor” dedi.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Suriye’ye ulaşmadan önce yaptığı açıklamada kendisini taşıyan uçakta 37 tonluk acil tıbbi malzeme olduğunu söylemişti. Halep’te gazetecilere konuşan DSÖ Genel Sekreteri “Buraya malzemelerle geldiğimiz için çok mutluyuz. Buraya ulaştırdığımız ilk yardım” ifadelerini kullandı.

AFP’ye göre ise DSÖ Genel Sekreteri Tedros ayrıca “Yarın 30 tondan fazla tıbbi malzemeden oluşan bir başka teslimat daha olacak” dedi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version