Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dört eski ABD Başkanı’nın DNA’ları derin uzaya yollanacak

Dört eski ABD Başkanı'nın DNA'ları derin uzaya yollanacak


Amerika Birleşik Devletleri eski başkanları George Washington, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy ve Ronald Reagan’ın DNA kalıntıları derin uzaya yollanacak. Vefat eden kişilerin küllerini roket kullanarak yakın uzay ve ötesine yollayan Teksas merkezli özel şirket Celesti, 20 Şubat Başkanlar Günü’nde yaptığı duyuruda dört eski ABD başkanını onurlandırmak için derin uzaya DNA kalıntılarını içeren saç tellerini göndereceğini açıkladı.

“Enterprise” adı verilen uzay uçuşunda ayrıca 1960’lı yılların kült dizisi Star Trek’in (Uzay Yolu) yaratıcısı Gene Roddenberry’nin, eşi Majel Barret Roddenberry, dizinin oyuncularından James Doohan’ın, Star Trek dizisinde çalışan bir dizi ismin yanı sıra ve 2001: A Space Odyssey ve Üçüncü Türden Yakınlaşmalar filmlerinin özel efektçisi Douglas Trumbull’ın küllerinin de uzaya yollanacağı açıklandı.

Eski ABD başkanlarının saç örneklerinin, bu örnekleri özel bir koleksiyondan alan anonim bir bağışçı tarafından verildiği ayrıca gerçek olduklarına ilişkin bir sertifikaya sahip oldukları vurgulandı.

YOLCULUK 4 MAYIS’TA PLANLANIYOR

Eski ABD başkanlarının saçlarının ve diğer isimlerin küllerinin uzaya 4 Mayıs’ta Florida’daki Cape Canaveral uzay üssünden ULA Vulcan roketiyle fırlatılacağı açıklandı. Roketin taşıdığı kapsüllerin 150 milyon ila 300 milyon kilometre yol kat ederek Dünya-Ay sistemini aşarak derin uzaya ulaşması planlanıyor.

ULA roketi kalıntıların yanı sıra Amazon şirketinin “Kuiper Projesi” adlı uzaydan internet projesi için geliştirdiği iki adet uydu prototipini de uzaya gönderecek. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version