Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır Baro Başkanı Eren’e 81 barodan destek: Yeni bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz

Diyarbakır Baro Başkanı Eren'e 81 barodan destek: Yeni bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz


Artı Gerçek – Diyarbakır Barosu Nahit Eren sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi. Barolar, 28 yıl önce Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday’ın, 7 yıl önce de Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesini hatırlatarak Nahit Eren’e destek açıklaması yayınladı.

81 baro başkanının ortak açıklamasında, “Son zamanlarda Diyarbakır Barosu Başkanımız Av. Nahit Eren’in sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edilmesi kabul edilemez! Yeni bir Ali Günday vakası, tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz” denildi.

‘FAİLLER DERHAL BULUNSUN’

Türkiye Barolar Birliği ve 81 baronun ortak açıklaması şöyle:

“Anonim hesaplardan yapılan alçakça tehditlerde, başkanımızın çocukları da dahil olmak üzere tüm ailesi ve akrabalarının da fotoğraflarının paylaşılması; işin vehametini yeterince açık bir biçimde ortaya koymaktadır.

Demokrasi iklimi ve hukukun üstünlüğü şemsiyesi altında mücadelenin ancak ve yalnızca fikirle olabileceğini kabul eden, şiddetin her türlüsüne ve masum insanların alçakça ölümle tehdit edilmesine sonuna kadar karşı çıkan bizler, kolluk güçleri, adli makamlar ve bütün organlarıyla devleti ciddiyete, olayın üzerine hassasiyetle gitmeye ve failleri derhal bulup cezalandırmaya davet ediyoruz.

Yeni acılar, yeni trajediler yaşanması istenmiyorsa; geç kalınmadan ilgilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Karanlık güçlerin tehditleri karşısında aşağıda imzası bulunan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren’in yanında olduğumuzu ve tereddütsüz biçimde destek verdiğimizi kamuoyuna duyururuz.”

ALİ GÜNDAY VE TAHİR ELÇİ CİNAYETLERİ

Akit gazetesi tarafından hedef gösterilen Gümüşhane Barosu Başkanı Ali Günday, İzzet Kıraç tarafından 27 yıl önce 25 Temmuz 1995’te, bürosunda katledilmişti.

Ali Günday

Kıraç, müebbet hapse çarptırıldı ve 6.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 6 Aralık 2002’de, Şartlı Tahliye Yasası’ndan yararlanarak tahliye olmuştu.

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde bir basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada başından vurularak öldürüldü.

Tahir Elçi

Elçi öncesinde iktidar medyasında hedef gösterilmiş ve ölüm tehditleri almıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version