Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet’ten personeline Fatih Altaylı için suç duyurusu baskısı

Diyanet'ten personeline Fatih Altaylı için suç duyurusu baskısı


Artı Gerçek – “Evlatlıkla evliliğin önünde engel olmadığına” yönelik fetvaya tepki gösteren Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulması için Diyanet personeline örnek dilekçe gönderildiği ortaya çıktı. Dilekçenin, Erbaş’ın talimatıyla hazırlandığı ve kuruma dağıtıldığı iddia edildi.

Diyanet’in “İslam’da evlat edinme müessesesinin bulunmadığı, bu nedenle evlat edinilen çocuğun, evlatlık alan kişinin soyuna kaydedilmesinin caiz olmadığı, evlatlık ile evlat edinen arasında evlenme engelinin de bulunmadığı” yönündeki fetvası kamuoyunda tepki çekti.

Gazeteci Altaylı da sosyal medya hesabından “Gerçekten sapıksınız anladık da Diyanet gibi kurumda ne işiniz var? Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz (hayal gücü) ile kirletmeyin” diye yazdı. Diyanet, paylaşımı nedeniyle Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖRNEK DİLEKÇE HAZIRLANDI

Ancak bu kurumsal suç duyurusuyla yetinilmediği, Başkan Erbaş’ın talimatıyla hukuk müşavirliğine örnek suç duyurusu metni hazırlattırıldığı ve kuruma dağıtıldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet’in ulaştığı örnek dilekçede, teslim edileceği başsavcılığın adı, başvuran kişi bilgileri ve imza kısmı boş bırakıldı.

İsnat edilen suçlar ise “hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “nefret ve ayrımcılık” olarak belirtildi. Altaylı’nın “Diyanet personeline hakaret ettiği, ahlaka ve edebe aykırı sözleriyle yurttaşları ve depremzedeleri Diyanet’e karşı kışkırtmaya çalıştığı” iddia edildi. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version