Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Devlet, kaybedilen Eren’in ölüm belgesini yok saydı

Devlet, kaybedilen Eren'in ölüm belgesini yok saydı


Yağmur KAYA


İSTANBUL – 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından hakkında yakalama kararı olan Hayrettin Eren, 21 Kasım 1980 tarihinde polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Bugüne kadar akıbeti açıklamayan Hayyrettin Eren için çıkarılan ölüm belgesi sayılmadı, yeniden çıkarılan belge için 850 lira vergi parası alındı.

Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlattı. İkbal Eren’in aktarımına göre aile, uzun süre haber alınamayan kişilerin ölmüş olabileceğine ‘gaiplik kararı’nı Hayrettin Eren için çok önceden çıkardı. Kendilerine miras kalan tarlanın satışı için tapuya gittiklerinde, mirasçı olarak görünen Hayrettin Eren’in nerede olduğu soruldu ve aile de ellerindeki gaiplik kararını gösterdi. Ancak tapu bu belgeyi kabul etmedi. Bu nedenle yeniden gaiplik kararı çıkarmak zorunda kalan aile mahkemeye başvurdu. Bu süreçte de kendilerinden 850 liralık vergi parası istendi.

İkbal Eren

Yaşadıkları bu durumu “eziyet” olarak nitelendiren İkbal Eren “Devlet kaybetti, kaybettiği kişinin akıbetini açıklamıyor ama onun üzerinden vergi alıyor. İçimi çok acıtan bir şey.” diyerek tepkisini dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Sizi cezalandırıyorlar. Kalanlara sopayla hep başınızda bekliyorlar. Gerçekten bir sopa var başımızda şu anda sürekli gözdağı, çocuklarımız üzerinden de aslında yürüyor birçok şey. Benim kızım bu nedenle iş akdi feshedildi. Bir çeşit cezalandırılıyor. Yaşadıkları her gün bir eziyet kayıp yakınları için İçimiz acıya acıya veraset ilamı çıkardık. Tarlanın satılması için vergi dairesine gittik. Hayrettin Eren için biz vergi ödedik bu memlekette. Onun için için çok acıyor.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version