Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremzedeye 70 liraya çorba satan tesise 1 milyon 860 bin lira ceza

Depremzedeye 70 liraya çorba satan tesise 1 milyon 860 bin lira ceza


Artı Gerçek – Maraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan iki depremin ardından sivil toplum kuruluşları tarafından geniş çaplı dayanışma kampanyaları başlatılırken, bazı firma ve işletmeler ise acil ihtiyaç duyulan ürünlere büyük oranlarda zam yaptı. Bu firmalardan biri de Adana’daki yol üzeri dinlenme tesisi oldu. Ticaret Bakanlığınca, deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yola çıkanlara fahiş fiyatla çorba satan tesise 1 milyon 860 bin lira idari para cezası kesildi.

BAKANLIKTAN TESİS AÇIKLAMASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede yaşanan büyük depremin ardından deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yurdun diğer bölgelerine gitmeye çalışan vatandaşlara bir yol üzeri dinlenme tesisinin fahiş fiyatla çorba satışı yaptığına dair sosyal medyada görüntülerin yer aldığı anımsatıldı.

Bu işletmeyle ilgili Bakanlığa çok sayıda şikayet başvurusunun ulaştığına işaret edilen açıklamada, “Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Bu minvalde Ticaret Bakanlığımızın denetimleri aralıksız devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Toplam ceza kesilen firma sayısı ise 353’ü, kesilen ceza miktarı da 85 milyon lirayı buldu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version