Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremzedelerin İskenderun’dan çıkışları sürüyor


HATAY – Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği İskenderun hayalet kente dönerken, tutuklular avukatlarıyla görüşemiyor.

Merkez üssü Mereş ve Dîlok olan depremlerin etkilediği Hatay’ın İskenderun ilçesinde arama ve kurtarma çalışmaları beşinci gününde devam ediyor. AFAD’ın az sayıda çadır kurduğu çadırlar nedeniyle depremzedelerin büyük bölümü enkaz başlarında yaktıkları ateşlerin etrafında sabahlıyor. Enkazlarda arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SU ÇEKİLDİ

Deprem nedeniyle İskenderun sahilinde 200 metre yükselen denizin bugün itibariyle çekildiği gözlemlendi. Denizin çekildiği alanda yerlerin yarıldığı görülürken, denizde kum yığını oluştu. İskenderun Limanı’nda konteynırların devrilmesi sonucu başlayan yangın dün söndürülürken, ekiplerin soğutma çalışmaları yaptığı ve limanda ciddi hasarlar meydana geldiği gözlemlendi.

HAYALET KENT

Hayal kente dönen İskenderun’da yurttaşların ilçeden çıkışları devam ediyor. Yüzlerce binanın yıkıldığı İskenderun’da binlerce bina ise ağır hasarlı durumda. Yurttaşlar, depremden 2 gün sonra yardımların ilçeye geldiğini, arama kurtarma ekiplerinin ise 35 saat sonra ilçeye geldiğini aktararak, ses gelmeyen enkazlara uğranılmadığını söyledi.

‘TUTUKLULARLA GÖRÜŞ YAPILMIYOR’

HDP PM üyesi Avukat Mehtap Sert, 2 gün boyunca ilçede devlete dair kimseyi göremediklerini, sanal medyadan yapılan paylaşımlar sonrası ekiplerin geldiğini söyledi. Sert, “Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem anında sadece devletin hiç bir kurumunu doğal fekalete hazır olmadığı ortaya çıktı. Nitekim cezaevinde UYAP’ı kapatarak, avuka görüş yasaı getirdiler. Elektrik, internet ve telefonda sıkıntı yaşadık” dedi.

MA / Hamdullah Yağız Kesen

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version