Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremzedeleri dolandırarak kredi çeken çeteye baskın

Depremzedeleri dolandırarak kredi çeken çeteye baskın


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremin ardından başta Hatay olmak üzere yıkımın yoğun olduğu illerde, hasarlı evlerde hırsızlık olayları olurken, telefon dolandırıcıları da depremzedeleri hedef almaya başladı.

İstanbul’daki bir dolandırıcı şebekesi üyeleri ise polis operasyonuyla yakalandı. Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Antep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan depremzede N.D., üç gün önce dolandırıcılar tarafından arandı. Kendilerini bir telefon operatörü olarak tanıtan dolandırıcı, “İçinde bulunduğunuz durumdan dolayı size yardım yapacağız. Kimlik bilgilerinizi alalım” diyerek, depremzedenin kimlik bilgilerini ve banka hesap numaralarını aldı.

37 BİN TL KREDİ ÇEKİP, KENDİ HESAPLARINA AKTARDILAR

Dolandırıcılar aldıkları hesap numaraları ve kimlik bilgilerinden yola çıkarak, N.D. adına 37 bin TL kredi çektiler. Çekilen 37 bin TL para daha sonra çetenin elemanı Yusuf E.’nin hesabına aktarıldı. Olayın fark edilmesi üzerine depremzede şikayetçi oldu.

Şikayetin ardından çalışma yapan polis, dolandırıcıların kimliklerini tespit edildi. Beykoz’da bahçeli bir villada oldukları belirlenen 6 çete üyesi gözaltına alındı.

Villada yapılan aramada 3 adet bilgisayar, 25 cep telefonu, çok sayıda sim kart ve silah bulundu.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version