Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 156’ya yükseldi

Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 156’ya yükseldi


AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer’in verdiği bilgilere göre Hatay’da 15 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 20 bin 870 binada ise enkaz çalışması yürütülüyor.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen iki büyük depreme ilişkin son gelişmeleri duyurdu. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 156’ya yükseldiğini belirten Sezer, açıklamalarına şöyle devam etti:

Barınma faaliyetlerinde hızlı bir ilerleme var. Şu ana kadar 300 bine yakın çadır bölgeye ulaştırma imkanımız oldu. Şu anda 7 bine yakın konteyner kurulmuş durumda. Etkilenen bütün il ve ilçelerde altyapı çalışmaları devam ediyor.

Tahliye merkezlerine başvurarak tahliye olanların sayısı 392 bin 287. 40 ilimizde oluşturduğumuz barınma merkezlerinde hem barınma hem de diğer ihtiyaçlarını karşılanması noktasında çalışmalar devam ediyor. 50 milyon 720 bin sıcak yemek dağıtılmış durumda. 13 milyonun üzerinde gıda paketi de köylere ulaştı.

20 bin 870 binada enkaz çalışmaları yürütüldü. 1 milyona yakın binada hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Evleri hasar görmüş 864 bin 941 aileye ödeme yapıldı.

Artçı sarsıntılar devam ediyor. 6 bin 414 artçı sarsıntı yaşandı. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalara girerek eşya taşıması kesinlikle yasak.

Kuru guda ve hijyen noktasındaki yardımların devam etmesini isirtirham ediyoruz. Amacımız şu an için 100 binin üzerinde konteyner kurmak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version