Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremin üzerinden 21 saat geçi; hâlâ ulaşılamayan yüzlerce enkaz var!

Depremin üzerinden 21 saat geçi; hâlâ ulaşılamayan yüzlerce enkaz var!


İktidar temsilcilerin ve AFAD yetkililerinin açıklamalarına göre bütün enkazlara ulaşılmış durumda. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, konuyla ilgili bir soruya, “Bir anda her yere ulaşmak çok kolay değil ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda.” şeklinde cevap verdi.

Ancak bölgeden gelen görüntüler bu açıklamaları yalanlıyor. Sosyal medyada yayınlanan onlarca görüntüde insanların enkazların başında ağladığı görülüyor. Arama ve kurtarma çalışmalarına başlanmayan onlarca, hatta yüzlerce bina olduğu belirtiliyor. Geç müdahale edildiği için insanlar göz göre göre ölüyor. Barınma ve gıda sorunu da had safhaya ulaşmış durumda. İnsanlar temel gıda maddelerine ulaşmak bir yana, ekmek ve su bile bulamıyor.

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM GÖNDERİN!

Aşağıdaki görüntü Antakya’dan… Bir vatandaş adres vererek babasının enkaz altında kaldığını, sesinin geldiğini ancak kendisine ulaşamadığını ağlayarak anlatıyor. Yeni çekilen videoda vatandaş, “Hala ulaşan kimse yok. Babamın sesi apartmanın arka tarafından geliyormuş. Ama şu anda o tarafa geçilmiyor. Allah rızası için yardım gönderin.” diyor.

#Acil

“Bu video yeni çekildi teyzem, eniştem ve komşuların sesi geliyor. İnsanlar hayatta ama yardım ekiplerinden kimse yok Allah aşkına paylaşın yardım edin birşey yapın. Antakya akevler mahallesi rüzgar sokak azim apartmanı Hatay”
pic.twitter.com/T7Qqta3kdn

— Ali Tekin (@alitekintr) February 6, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version