Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremin beşinci günü: ‘Devlet yok’ diyenlerin isyanı yükseliyor CANLI BLOG


HABER MERKEZİ – Beşinci gününe giren Mereş merkezli depremde, “devlet yok” diyen depremzedelerin çığlıkları yükselirken, yaşanan felaketin bilançosunu görmezden gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha “kader” anlayışına sığındı.

Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen saat artmaya devam ediyor. Büyük bir enkaza dönüşmüş kentlerde arama kurtarma çalışmaları belli noktalarda sürerken, ihmal edilen kimi ilçe ve köylere koordineli bir yardım dahi gidebilmiş değil. Bölgeden haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirlerinin gün boyu yaptığı röportajlarda tepkilerini dile getiren depremzedeler, enkaz altında kalan yakınlarını kendi imkanlarıyla çıkardıklarını ortaya koydu.

Öte yandan deprem bölgesine üçüncü gün giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği OHAL Meclis’ten geçerken, kameralar karşısına geçtiği her anda yıkılan kentlerde deprem mağdurlarına para yardımı yapmakla övünmesi, ranta kapı aralayan TOKİ inşaatları için “müjde” vermesi tepkiye neden oldu.

Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce kişinin yakınlarının yardım çığlıkları, iktidarın yetersizliğini, organizasyonsuzluğunu gözler önüne sererken; aradan geçen 4 güne rağmen enkaz altından yaşam umutları da yükselmeye devam ediyor. “Devlet yok”, “kimse gelmedi, henüz çalışma başlatılmadı” sözleriyle tepkilerini dile getiren depremzedeler farklı illerden gelen insanların yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Gün boyunca depremzedelerle olan HDP’li heyetin bölgedeki temasları ise sürüyor.

01.46 ELBİSTAN’DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını; gelen ihbarların tamamının sonuçlandırıldığını söyledi. 

01.22 OHAL KARARI RESMİ GAZETE’DE

10 ilde ilan edilen ve Meclis’ten geçen OHAL kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

01.00 HATAY’DA 63 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Çaylı, Numune ve Ocaklı mahallelerindeki binalar enkaza dönüşürken, çok sayıda binada ise ağır hasar meydana geldi. İlçeye şimdiye kadar 63 kişinin hayatını kaybettiği ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

00.57 ADANA’DA YIKILAN BİNALAR HAKKINDA SORUŞTURMA

Mereş’te meydana gelen depremlerin etkilediği Adana’da 12 bina yıkıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu binalarla ilgili “ihmal” suçundan soruşturma başlattı.

00.29 OSMANİYE KİLİS VE RIHA’DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beşinci gününe giren Mereş merkezli depremden etkilenen Osmaniye, Kilis ve Riha’da çalışmaların tamamlandığını açıkladı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version