Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremin ardından Türkiye ‘İstanbul Doğalgaz Zirvesi’ni erteledi

Depremin ardından Türkiye 'İstanbul Doğalgaz Zirvesi'ni erteledi


Maraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık çifte depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, İstanbul’da 14-15 Şubat’ta yapılması planlanan İstanbul Doğalgaz Zirvesi’ni erteledi. Reuters’a konuşan bir enerji sektörü yetkilisi zirvenin 22 Mart’a kadar ertelendiğini söyledi.

İstanbul’da 14-15 Şubat tarihlerinde Orta Doğu, Akdeniz ve Hazar bölgelerinin kaynak ülkeleriyle Avrupa’nın tüketici ülkelerinin katılımlarıyla İstanbul Doğalgaz Zirvesi yapılması planlanıyordu.

KREMLİN RUS GAZI İÇİN AKTARIM MERKEZİ’NİN KURULUMUNDA ‘GECİKME OLABİLİR’ DEMİŞTİ

Dün Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “Türkiye’deki depremlerin Rus gazı için aktarım merkezi kurulmasını etkileyip etkilemeyeceği” sorusuna ise “Bu proje şu anda Türkiye Cumhuriyeti için bir öncelik olamaz, bunu çok iyi anlıyoruz. Bu yüzdendir ki projenin gerçekleşme zamanında gecikme olabilir” yanıtını vermişti. Bazı Batı ülkeleri, Türkiye’de kurulması planlanan gaz aktarım merkezi ile Rusya’nın Ukrayna’ya askeri saldırısı nedeniyle Batı tarafından yaptırım uygulanan ihracat yaptırımlarının arkasından dolanmasından endişe ediyor.

Türkiye’de bir gaz merkezi kurulması, Rusya’nın Baltık Denizi’nin altındaki Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarına yönelik patlamalarda hasar görmesinin ardından ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından önerilmişti. Türkiye, halihazırda tüm gaz ihtiyacını ithal ediyor ve kapsamlı bir LNG ithalat altyapısına sahip. Ankara, bir gaz merkezi haline gelmek için mevcut ve yeni ticari ilişkilerinden yararlanabileceğine inanıyor. Türkiye ayrıca bu yıl açık deniz gaz üretimine başlamayı ve önümüzdeki birkaç yıl içinde üretimi artırmayı planlıyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version