Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremin altıncı günü: Yardım gitmeyen yerlerde acil ihtiyaç çağrısı yapılıyor CANLI BLOG


HABER MERKEZİ – Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan yurttaşlar, hala yardımın gitmediği yerlerin olduğunu belirterek, acil ihtiyaçların biran önce girilmesini istiyor.

Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve Mereş, Dîlok, Riha, Amed, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Meletî, Semsûr ve Xerpît olmak üzere 11 kenti etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı son açıklamaya göre 20 bini geçti. 6’ncı gününde hala enkaz altından çıkarılmayı bekleyen binlerce kişi var. Depremzedeler dondurucu soğuklarda kendi imkanlarıyla barınmanın yollarını arıyor. Yardımın gitmediği çok sayıda köy ve ilçede iktidara tepkiler sürüyor. Depremzedelerin isyanına tanıklık eden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirlerinin çektiği kareler ise depremin yıkıcılığını gözler önüne seriyor. 

12:36 –  Deprem sonrası adli tutukluların isyan çıkardığı Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 350 tutuklu başka kentlere sevk edildi.  Siyasi tutukluların Antalya S Tipi’ne götürüldükleri belirtildi. 

 

12:02 – HDP’li Abdullah Koç, Semsûr’da enkazlara kepçeyle girildiğini bu nedenle insanların vücut bütünlüğünün bozulduğunu ve cinayetlerin işlendiğini belirtti. 

 

12: 02 – Büyüdüğü Nurdağı’na giden MA Muhabiri Berivan Kutlu, depremde büyük çoğunluğu yok yok olan kentti gezdi, gördüklerini yazdı. Korkunç bir manzaranın hakim olduğu kentin yüzde 80’i tamamen yok olmuş.

 

11:27 – AMED’TE CAN KAYBI 281’E YÜKSELDİ

 

Amed’te yaşamını yitirenlerin sayısı 281’e yükseldi. 

 

11:16 – Depremin 126’ncı saatinde Mereş’te Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi’ndeki binada iki kız çocuğu sağ kurtarıldı. 

 

10:44 – Diyargaz, depremde BOTAŞ boru hatlarında meydana gelen hasar nedeniyle sanayi tesislerine gaz akışını durdururken, yurttaşlara da 2 gün sürecek çalışmalar için tasarruf çağrısı yaptı. 

 

10:25 – HSM: KCK ÇAĞRISININ GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK

 

HSM Karargah Komutanlığı, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın deprem dolaysıyla yaptığı “askeri eylemlerin durdurulması” çağrısının gereklerini yerine getireceklerini açıkladı.

 

10:01 – Elbistan’ın Nergele bölgesinde annesi ve kardeşini kaybeden Kutsiye Çakmak, “Enkazın başında ‘Biraz daha diren’ dedim. Ama iş makinesi gelmedi” dedi. 

 

10:01 – Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 665’e yükseldi.

 

09:02 – 

İSLAHİYE’DE TEPKİLER YÜKSELİYOR

 

Deprem nedeniyle büyük bir bölümünün yok olduğu İslahiye’den “Devleti görmek istiyorlarsa buraya baksınlar” diyen Mehmet Fatih Özdemir adlı depremzede, “Valisi, kaymakamı gelip burada 3-5 resim çekip, ‘AFAD kurtardı’ demesinler” diye tepki gösterdi.

 

09:01 – Depremden iki gün sonra yolu açılan Nurhak’ta, arama kurtarma çalışmalarının geç başlaması sonucunda en az 200 kişi yaşamını yitirdi.

 

08:34 – CAN KAYBI 20 BİN 318’E YÜKSELDİ

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 11 Şubat 01.50 itibarıyla can kaybının 20 bin 318’e ulaştığını açıkladı.  AFAD’ın açıklamasına göre, Mereş, Bazarcix ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 1700 artçı sarsıntı meydana geldi.

 

07:50 – 122 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDILAR 

 

Depremde yıkılan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak’taki Sözel Apartmanı’nda, enkaz altından 122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek kurtarıldı. Mereş Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı’ndaki Aydın Apartmanı enkazından 70 yaşındaki Menekşe Tabak da 122 saat sonra kurtarıldı.

 

02:12 – Amed’te deprem bölgesine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı yuhalayan halk, “Devlet bitti” diyerek tepki gösterdi. 

 

01:44 – Mereş merkezli depremlerde Elezîz’de ağır hasarlı olduğu tespit edilen yapıların yıkımına başlandı. 

 

00:22 – HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu heyet, Semsûr’da depremzedeleri ziyaret etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version