Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremde yaşamını yitiren Cemevi Başkanı adına çadır kent kuruldu


SEMSÛR – Semsûr’da Pir Sultan Abdul Derneği Başkanı Zülfikar Yılmaz adına çadır kent kuruldu.

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Semsûr’da, halen enkaz altında insanlar bulunurken, depremden kurtulan yurttaşların çoğu halen sokakta barınacak bir yer arıyor. Yurttaşların barınma ihtiyacını gidermek için siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları yoğun çaba harcarken, enkaz altında yaşamını yitiren Pir Sultan Abdal Derneği Semsûr Şubesi Cemevi Başkanı Zülfikar Yılmaz adına çadır kent kuruldu. Aleviler ve gönüllüler tarafından Yenimahalle’de kurulan çadırkente, depremzedeler yerleşmeye başladı.

HER ÇADIRA İKİ AİLE YERLEŞTİRİLDİ

Kurulan çadırkentte gelen yardımların da dağıtıldığını aktaran dernek yöneticisi Ali Sağtur, ayrıca günde 3 öğün yemek dağıtıldığını söyledi. Sağtur, sahra hastanesi de kurduklarını belirterek, depremzedelerin burada sağlık kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Her iki ailenin bir çadıra yerleştirildiğini ifade eden Sağtur, şu bilgileri paylaştı: “Şuan bu alanda 12 çadırımız var. 5 çadırımızda erzak depomuz, sağlık alanımız ve burada çalışanlarımız için kurduk. Bizim bulunduğumuz mahallede başka çadır alanı yok. Sadece biz kurduk.”

HİJYEN MALZEMELERİNE İHTİYAÇ VAR

Kentteki ihtiyaçları sıralayan Sağtur, “Halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey çadırdır, ne yazık ki çadırda yeteri kadar yok. Yardımların artması gerekiyor. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamalıyız. İlerde yaşanabilecek salgınları önlemek için, özellikle hijyen malzemelerine ve ilaçlara ihtiyacımız var. Yakacak ihtiyacımız da var. Yine buralarda su şebekeleri çalışmadığı için temiz su ve mobil tuvaletlere ihtiyacımız var. Eğer bunlar sağlanmazsa, ilerleyen süreçte zorluklar yaşayacağız” diye konuştu.

DEVLET YARDIMLARINDA AYRIMCILIK

Kente devlet tarafından gönderilen yardımların kendilerine ulaşmasında sıkıntı yaşandığını ve bu nedenle kendi imkanları ile yaraları sarmaya çalıştıklarını dile getiren Sağtur, “Devlet gelen yardımları bize vermiyor. Bizlere sadece hayırsever iş insanlarının gönderdiği yardımlar geliyor. Tanıdık çevremiz gönderiyor” diye belirtti.

‘EN YAKINLARIMIZI KAYBETTİK’

Çadır kente yerleşen ilk ailelerden biri olan Saime Etme de, “Deprem olduğu gün evimiz yıkıldı. Burada çadırlar kuruldu. Bizde bu çadırlara yerleştik. Perişanız. Biz yardım istiyoruz. Halkın bize sahip çıkması gerekiyor. Çocuklarımızla burada kalıyoruz. Evsiziz. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Herkesin bize sahip çıkması gerekiyor. Bizi böyle bırakmasınlar. 100 tane yakın akrabamız öldü. En yakınlarımızı kaybettik” şeklinde konuştu.

MA / Ahmet Kanbal – Ömer Akın
 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version