Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremde kayıp olduğu açıklanan Avustralya vatandaşının cesedine ulaşıldı

Depremde kayıp olduğu açıklanan Avustralya vatandaşının cesedine ulaşıldı


Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezinde pazartesi günü meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım yaratan, binlerce kişinin ölümüne yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaşandığı bölgede çok sayıda yabancı ülke vatandaşından haber alınamadığı açıklanmıştı. Bu ülkelerden biri olan Avustralya kayıp olduğunu açıkladığı dört vatandaşından birinin cesedinin Hatay’da enkaz altından çıkarıldığını açıkladı.

Sidney Nine News’un aktardığına göre Sidney kentinde yaşayan Can Pahalı adlı Avustralya vatandaşı ailesini ziyarete gittiği Hatay’da depreme yakalandı. Sidney Nine News haberinde Pahalı’nın cesedinin enkaz altından Almanya’dan Hatay’a giden bir akrabaları tarafından çıkarıldığını duyurdu.Pahalı’nın yeğeni Katherine Pahalı ağabeyinin depremlerin ardından hızla Türkiye’ye doğru yola çıktığını ama hızla deprem bölgesine ulaşamadığını aktardı. Pahalı ” Kalbimden bir parça öldü. 60 saatten fazla ölüme terk edildi” dedi.

AVUSTRALYA’DAN DOĞRULANAN İLK ÖLÜM OLDU

Yakınları tarafından “John” olarak çağırılan Can Pahalı Avustralya’nın depremlerde öldüğünü doğruladığı ilk vatandaşı oldu. Avustralya Dışişleri Bakanlığı’na göre üç Avustralya vatandaşından daha haber alınamıyor. Dışişleri Sözcüsü, “Konsolosluk ekibimiz ile Türkiye ve Lübnan’daki ekiplerimiz, sevdiklerinden endişe duyan aile üyelerine yardımcı olmak için çok çalışıyor.Deprem bölgesinde bulunan ve kriz konaklama, kısa vadeli krediler ve seyahat belgeleri ile destek isteyen yaklaşık 50 Avustralyalı ve ailelerine destek oluyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version