Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem Suriye’de de yıkıma yol açtı: En az 430 ölü

Deprem Suriye'de de yıkıma yol açtı: En az 430 ölü


Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem çevre illerin yanı sıra Mısır, Irak, Lübnan ve Suriye’de de hissedildi. Suriye’nin Halep vilayetinden de ölüm ve yıkım haberleri geliyor.

Suriye devlet televizyonu, Halep, Hama ve Lazkiye vilayetlerinde en az 430 kişinin öldüğünü, 1000’den fazla yaralı olduğunu duyurdu. Halep Hastanesi’ne çok sayıda yaralının götürüldüğü belirtiliyor.

Suriye devlet medyasının verdiği sayının sadece hükümet kontrolündeki bölgelerdeki ölümleri içerdiği düşünülüyor. Silahlı muhalefetin kontrolündeki İdlib ve çevresinde faaliyet gösteren Beyaz Miğferler isimli kuruluş ise bu bölgelerdeki ölü sayısını 211 olarak verdi, 419 kişinin yaralandığını duyurdu. Birleşmiş Milletler ise, ölü sayısını 255 olarak verdi.

ESAD KABİNESİNİ TOPLADI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, depremin ardından gerekli önlemleri görüşmek üzere Bakanlar Kurulu’nu acil toplantıya çağırdığı açıklandı.

Depremin Mısır’ın başkenti Kahire ve çevresinde yaklaşık 30 saniye boyunca hissedildiği belirtildi. Sarsıntı, Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm ülkede hissedildi; evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi.

Irak’ın başkenti Bağdat ve Diyala’da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version