Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem bölgesine onlarca ülkeden destek geliyor

Deprem bölgesine onlarca ülkeden destek geliyor


Pazarcık merkezli korkunç depremin ardından can kaybı ve yaralı sayısı hızla artarken, onlarca ülkeden Türkiye’ye destek çağrıları gelmeye devam ediyor. Pek çok ülke Türkiye’deki arama kurtarma faaliyetlerine, uzman ekipler ile katkıda bulunuyor.

Mahir Zeynalov’un aktardığına göre, Türkiye’ye gönderilen kurtarma ekiplerinin sayıları şöyle:

AB (19 ülke): 1,150
Azerbaycan: 420
ABD: 158
İsrail: 150
Tayvan: 130
Güney Kore: 110
İsviçre: 102
İspanya: ~100
Hindistan: 100
Avusturya: 84
Britanya: 76
Polonya: 76
Japonya: 75
Çek Cumhuriyeti: 68
Libya: 55
Moldova: 55
Almanya: 50
Pakistan: 50
Hırvatistan: 40

….

Avrupa Birliği

Depremin ardından hemen harekete geçen Avrupa Birliği, dün ilk ekipleri Türkiye’ye göndermeye başlamıştı. Bugün sabah itibariyle 19 farklı AB ülkesinden 1150 kurtarma görevlisi ve 70 kurtarma köpeği deprem bölgesinde çalışıyor.

Avrupa Komisyonu’nun Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiseri Janez Lenarčič, Türkiye’de meydana gelen depremin ardından Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’nın harekete geçirildiğini söylemişti. Az önce yeni bir açıklama yapan Lenarčič, 27 kurtarma ekibinin bölgede olduğunu ifade etti:

“Depremin ardından Türkiye’ye yardım etmek üzere AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla şu ana kadar 19 Avrupa ülkesinden 27 arama-kurtarma ve sağlık ekibini, 1150’den fazla kurtarma görevlisi ve 70 kurtarma köpeğiyle birlikte harekete geçirdik.”

So far, we’ve mobilised 27 search & rescue and medical teams from 19 European countries via the #EUCivilProtectionMechanism to help 🇹🇷 after the earthquake, together over 1150 rescuers and 70 rescue dogs.

I thank 🇧🇬🇭🇷🇨🇿🇫🇷🇬🇷🇳🇱🇵🇱🇷🇴🇮🇹🇭🇺🇦🇹🇩🇪🇪🇪🇪🇸🇲🇹🇸🇰🇵🇹🇲🇪🇦🇱. #EUsolidarity at its best! pic.twitter.com/J1jBcwBV1N

— Janez Lenarčič (@JanezLenarcic) February 7, 2023

İsrail

İsrail’in deprem çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 130 kişilik yardım heyeti Türkiye’ye ulaştı. İsrail Ordu Sözcüsü Richard Hecht ekibin yüksek teknoloji teçhizatla donatılmış arama kurtarma birimi olduğunu söyledi.

Ulusal Kurtarma Birimi Komutanı Albay Golan Vach başkanlığındaki heyette 130 muvazzaf ve yedek personel yer alıyor. Ayrıca İsrail Ordusu Tıbbi Birliği, gerekli görülmesi ve Savunma Bakanı’nın talimat vermesi halinde bir sahra hastanesi kurmak üzere bir heyet göndermek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

הערב תמריא משלחת ״ענפי זית״ של צה”ל, משרד הביטחון ומשרד החוץ, למוקד ההרס בטורקיה, בו התרחשו רעידות האדמה. 
המשלחת, בהובלת פיקוד העורף, תמריא במטוסי חיל האוויר, ועם נחיתתה תחל מיידית במשימת החילוץ והסיוע. 
כוח ראשון יצא לטורקיה כבר בשעות אחר הצהריים ויקלוט את המשלחת כשתנחת במקום. pic.twitter.com/m31gx18Dg4

— רן כוכב (רנכו) – Ran Kochav (@IDFSpokesperson) February 6, 2023

Pakistan

Pakistan ilk parti kurtarma ekiplerini ve yardım malzemelerini Türkiye’ye gönderdi. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Pakistan ordusuna bağlı bir arama kurtarma ekibini taşıyan bir C-130 uçağının Pazartesi günü geç saatlerde Rawalpindi’deki Chaklala hava üssünden havalandığı belirtildi.

Açıklamada, 50 kişilik kurtarma ekibinin 25 tonluk yardım malzemesiyle birlikte Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait bir uçakla Türkiye’ye doğru yola çıktığı belirtildi.

#Pakistan Army has dispatched two contingents; Urban Search and Rescue Team for the relief activities in #Turkiye, after a deadly earthquake hit Turkiye and #Syria.#Turkey #İstanbul #زلزال @OfficialDGISPR pic.twitter.com/ryfOEerdwh

— World Times (@WorldTimesWT) February 7, 2023

Pakistan Başbakanı Şerif, depremden dolayı üzüntüsünü dile getirdi ve destek zamanı dedi:”Türkiye ve Suriye’yi vuran yıkıcı depremin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen ölüm ve yıkım manzaraları akıllara durgunluk veriyor. Yaşanan insanlık trajedisinin boyutlarına tanık olmak insanın yüreğini parçalıyor. Dayanışma, acı çeken insanlık için somut ve vaktinde maddi desteğe dönüşmelidir.”

24 hours after the devastating earthquake hit Turkiye & Syria, scenes of death & destruction are mind numbing. It breaks the heart to witness sheer scale of unfolding human tragedy. Solidarity should translate into tangible & timely material support for suffering humanity.

— Shehbaz Sharif (@CMShehbaz) February 7, 2023

Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Özbekistan, Hindistan, Çin, Tayvan, İngiltere, Katar, Cezayir, Japonya, Meksika, ABD, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ve Malezya gibi pek çok ülkeden de profesyonel arama kurtarma personelleri Türkiye’ye vardı veya varmak üzere.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70 ülke ve 40 uluslararası kuruluşun, Pazartesi günü ülkeyi sarsan iki şiddetli depremin yol açtığı yıkımın üstesinden gelinmesi için Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version