Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem bölgesinde yardım dağıtan 10 TKP görevlisine gözaltı: Devleti aciz gösteriyorsunuz!

Deprem bölgesinde yardım dağıtan 10 TKP görevlisine gözaltı: Devleti aciz gösteriyorsunuz!


Türkiye Komünist Partisi’nin 10 üyesi, Osmaniye’de yardım organizasyonu yaptıkları için gözaltına alındı. Polisin 60-70 kişilik bir ekiple TKP’lilerin yardım organizasyonlarını yürüttüğü eve baskın yaptığı öğrenildi. Şahısların ‘AFAD’ın yardım malzemesini çalmakla suçlandığı ileri sürüldü. Ancak polisin jandarmaya teslim ettiği TKP’liler hakkında ‘polise mukavemetten’ işlem yapıldığı belirtildi. Gözaltı sırasında bir polisin, TKP’lileri ‘devleti aciz göstermekle’ suçladığı öğrenildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye’de 10 üyelerinin polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. TKP, yaşanan gözaltılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dün akşam geç saatlerde Osmaniye’de dayanışma noktalarından birine çok sayıda polis tarafından “AFAD malzemelerinin çalındığı” iddiasıyla girilip zor kullanılarak ve iletişim hakları kısıtlanarak 10 arkadaşımız gözaltına alındı. Gece boyunca yaşadığımız hukuksuzluk günlerdir yaşadığımız acının yanında hafif kalır. Hukukçularımız, yöneticilerimiz bölgede ve kamuoyunu düzenli bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ne bu tür kirli oyunlar ne de bizim paramızla ortalığa saçmaktan utanmadığınız zenginlikler düzeninizi koruyacak. Gözaltına alınan 10 arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!”

Fazla söze gerek yok. Üç cümle:

1⃣Bu kadar polis depremden sonra gelmedi, rezillik, acizlik…
2⃣Bir yardım kurumuna, dört kişilik yere 500 tane polisin gelmesi… Devletin acizliği.
3⃣Tabii 17 tane cenaze çıksa bu kadar adam gelmez, 200 tane polis gelmiş. #Osmaniye #deprem https://t.co/Sg87Rso5OP

— TKP (@tkpninsesi) February 16, 2023

Yaşananlara ilişkin açıklamada bulunan Avukat Okan Alay, dayanışma malzemelerinin dağıtımını yapan 10 TKP’linin konakladığı yere 60-70 polisin girdiğini, yardımın sadece AFAD tarafından yapılabileceğini söylediğini aktardı. Parti üyelerinin böyle bir yasal zorunluluk olmadığını, dayanışma faaliyeti yürüttüklerini söylemesine rağmen, polislerin hakaretlerde bulunduğu, “devleti aciz gösterdiklerini” söylediği öğrenildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version