Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem Bölgesinde Hijyen Sorunu


Deprem bölgesinde ekipler ve gönüllüler umutlar azalsa da kurtarma çalışmalarına devam ederken hijyen de önemli sorunlardan biri olarak öne çıkıyor.

Şanlıurfa’dan Antakya’ya giden bir kurtarma ekibinde yer alan Gizem’e göre insanlar enkazdan kurtulsa bile ya enfeksiyondan ya da yaraları nedeniyle hayatlarını kaybedebilir.

“Bölgede tuvalet yok bu büyük problem” diyen Gizem, hayatını kaybedenler için de yeterince ceset torbası olmadığını kaydediyor.

“Bedenler yollarda, sadece üzerlerinde battaniyeler var” diyor Gizem.

Halka açık yeterince tuvalet olmadığına dikkat çekiliyor.

Geçici seyyar tuvaletlerin önünde uzun kuyruklar dikkat çekerken, birçok insan ihtiyacını gidermek için gizli yer bulmaya çalışıyor ve bu da kötü koku şikayetlerini beraberinde getiriyor.

Antalya’dan bölgeye gelerek kurtarma ekiplerine yardımcı olan ve ismini vermek istemeyen biri, “Sanırım şu anda en fazla ihtiyaç olan hijyen ürünleri. Tuvalet sorunu var. Korkarım bazı hastalıklar yayılacak” dedi.

Aynı kişi çok az koordinasyon olmasından yakındı ve herkesin can kurtarmak için elinden geleni yaptığını ama bazı yıkılmış binalara hala el bile sürülmediğini vurguladı.

“Saatlerce kazıyoruz” diyen Antalyalı gönüllü, 56 yaşında bir kadını kurtarmayı başardıklarını da belirtiyor ancak yaklaşık 200 cansız bedeni enkazdan çıkardıklarını da anlatıyor.

Exit mobile version