Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEPREM | Adalet Meydanı Vakfı, ‘Deprem Sonrası Başvurulacak Adli ve İdari Yollar’ı kitapçık haline getirdi

The Telegraph yazdı: Türkiye’deki yeniden inşa çalışmaları 25 yıl kadar sürebilir


Fotoğraf: Prof. Dr. Pelin Gündeş’in sosyal medya hesabından alınmıştır.

Hollanda merkezli Justice Square Foundation (JSF-Adalet Meydanı Vakfı), son derece kapsamlı olarak hazırladığı ‘Deprem Sonrası Başvurulacak Adli ve İdari Yollar’ adlı çalışmayı kamuoyu ile paylaştı. Çalışmada, deprem sonrası idari, hukuki ve cezai tüm süreçlere yer veriliyor.

Dört bölümden oluşan çalışma toplam 94 sayfadan ibaret.

İlk bölümde ‘Kahramanmaraş Merkezli Depremde Ön Plana Çıkan Temel Sorunlar’ ele alınıyor. Deprem sonrasında ilk tepkinin verilmesinde, tedbirlerin alınmasında, asayiş olaylarında ve defin işlemlerinde yaşanan sorunlar ayrıntılı olarak ele alınıyor.

İkinci bölümde ise ‘Deprem Sonrası Can Kaybı ve Hasar Tespit Çalışmalarının Tamamlanması’ konusu irdeleniyor. Burada ise hak kaybı yaşamamak için hasar tepsi çalışmalarının nasıl yapılması gerektiği, DASK’a müracat gibi önemli konulara değiniliyor.

Üçüncü bölümün başlığı ise ‘Deprem Sonrası Başvurulacak İdari ve Adli Yollar’. Burada da ‘delil tepsitlerinin yapılması konusuna’ ayrı bir başlık açılmış. Ayrıca davaların açılacağı mahkemeler, kimlerin hangi konularda sorumlu olduğuna dair de geniş bilgiler yer alıyor. Yine bu bölümde deprem nedeniyle meydana gelen ölümlerde kimin sorumlu olduğu konusu da ayrıca ele alınmış.

Son bölümde ise ‘Deprem Nedeniyle Bazı Kişi ve Kurumların Sorumluluğu’ konusunda detaylı bilgilendirmeler var. Sorumluluğun dayanağı olan yasal düzenlemeler tek tek aktarılıyor. İdarenin sorumluluğunun kapsamı irdeleniyor. Ayrıca müteahhitlerin sorumluluğu da bu bölümde ele alınan konulardan biri.

İmar affından kaynaklı oluşan zararlardan dolayı sorumluluk durumu da buradaki başlıklardan biri. Söz konusu zararlardan idarenin sorumlu olduğu ayrıntılı olarak anlatılıyor.

RAPORUN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

DEPREM SONRASI BAŞVURULACAK ADLİ VE İDARİ YOLLAR

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version