Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem 10’uncu gününde: Yaşamsal sorunlar devam ediyor, tepki öfkeye dönüşüyor CANLI BLOG


HABER MERKEZİ- Deprem bölgesinde kalan yurttaşların barınma, beslenme, susuzluk, hijyen gibi yaşamsal sorunları devam ederken, genel yardım konusundaki sıkıntılara gösterilen tepki öfkeye dönüşmüş durumda.

Mereş merkezli Meletî, Amed, Hatay, Dilok, Adana, Semsûr, Kilis, Osmaniye, Xerpet ve Riha’da etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bini geçti, on binlerce yaralının hastanelerdeki tedavileri sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırmaya bıraktığı kentlerde, yurttaşların cenazelerine ulaşmak için verdiği mücadele sürüyor. Öte yandan 10’uncu güne giren depremde enkaz altında kalanların sağ çıkarıldığına tanıklık ediliyor.

Deprem bölgesinde kalan yurttaşların barınma, beslenme, susuzluk, hijyen sorunlarının yanı sıra genel yardım konusundaki sıkıntıları da sürüyor. Salgın riskinin arttığı ve soğuk havanın hakim olduğu kentlerde kimi yardım konvoylarının engellenmeye devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Ağır hasarlı binaların yıkımına başlandığı kentlerde, sağlık çalışanlarının yetersizliği de güncelliğini korurken, çok sayıda baro yaptıkları açıklamalarla depremin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Seçim kalesi olan Osmaniye’ye dahi gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremzedelerle dayanışma gösteren siyasetçileri, sanatçıları hedef alırken, depremin 10’uncu gününde ziyaretler gerçekleştireceğini açıklaması tepkiye neden oldu. Her kesimden yurttaşların deprem ihmalkarlığı konusunda iktidara gösterdiği tepki ise öfke ve isyana dönüşmüş durumda.  

Deprem bölgesindeki gelişmeleri 10 gündür yakından takip eden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri, son gelişmeleri ve depremzedelerin tepkisini dile getirmeyi sürdürüyor.

00.09- Malatya Valiliği, depremlerden etkilenen Meletî’de, şu ana kadar bin 386 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 444 kişinin yaralandığını, bin 154 binanın yıkıldığını bildirdi.

00.01- Semsûr Alitaşı Mahallesi’nde bulunan Merve Apartmanı enkazında kalan 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 210’uncu saatinde sağ çıkarıldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version