Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokratik Modernite davası ertelendi


İSTANBUL – Demokratik Modernite dergisinde yer alan yazılar nedeniyle 5 yazar ve avukat hakkında açılan davanın duruşması ertelendi. 

 

Düşünce ve kuram dergisi Demokratik Modernite’de yer alan yazılar nedeniyle derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ramazan Yurttapan ile yazar Pakrat Estukyan, avukat Emran Emekçi, Cihan Doğan ve Mehmet Nimet Sevim hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Çağlayan’da bulunan 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, yargılananlardan Emran Emekçi katıldı. Emekçi’nin avukatı Raziye Öztürk de duruşmada hazır bulundu. 

 

‘SAVCI İFADELERİ ÇARPITTI’

 

Emekçi, suçlama konusu yapılan derginin “Özel Savaş Kuramı” sayısına işaret ederek, sayıda kullanılan ifadelerin iddia makamı tarafından çarpıtıldığını söyledi. Emekçi, sayıda yer alan “Komitacı-Darbeci Gelenek ve Gladiocu Kontrol” yazısında yer alan “Kürtler legal siyaset yapmalı” ifadesinin, “Kürtler legal siyaset yapmamalı” şeklinde ele alındığı ifade etti. Emekçi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube üyesi olduğu ve o dönemde yaptığı faaliyetler nedeniyle polis tarafından hedef gösterildiğini aktardı. Emekçi, 1994’te Devlet Güvenlik Mahkemeleri tarafından yargılanan bir ismin kendisi olduğunu iddia edildiği, söz konusu kişinin adli sicil kaydının mahkemeye gönderildiğini ve bu şekilde algı yaratılmak istendiğini söyledi. 

  

ABDULLAH ÖCALAN KARARI

 

Yazısının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğini belirten Emekçi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dair verdiği kararı da mahkemeye ibraz etti. Yazısında paralel devlet, 1990’da yaşanan faili meçhul cinayetler, Susurluk ve pek çok katliama değindiğini aktaran Emekçi, yaşanan hukuksuzların son bulması ve demokratik hukuk sisteminin inşa edilmesine dair vurgular yaptığını kaydetti. Yazıda “örgüt propagandası” unsurlarının olmadığını belirten Emekçi, “Bir hukukçu olarak demokratik hukukun işleyişinin engelleyen yapılara işaret ettim” dedi. 

 

Emekçi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın uluslararası komplo ile Türkiye’ye getirilişinin yanı sıra, karanlıkta kalana hususlara dair bazı yazarların kitaplarından yer alan verilere vurgu yaptığını ifade etti. 

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Avukat Raziye Öztürk ise, esasa dair mütalaanın sunulmasının ardından beyanda bulunacaklarını söyledi. İddia makamı, eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme, hakkında daha önce yakalama kararı çıkarılan Cihan Doğan ve Mehmet Nimet Sevim’e dair kararın beklenmesine karar verdi. 

 

Duruşma 7 Nisan’a ertelendi.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version