Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’tan konsoloslara soylu göndermesi: ‘Lütfen işinizi düzgün yapın!’

Demirtaş: Unutmadığımız çok şey var, hesap sorma günü geliyor


Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kapatılan konsolosluklar için açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına yanıt verdi.

Sosyal medya paylaşımında konsoloslara seslen Demirtaş, “Kirli’nin bakanlık haricinde bir sürü işi var, çok yoğun kendisi. “Adam” baronlarla fotoroman çekerken bi’ de bakanlık mı yapsın yani. Biraz anlayış lütfen” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsveç’te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 21 Ocak’ta, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, söz konusu eylem Ankara’nın sert tepkisini çekmişti. Olayın ardından İstanbul’daki İsveç Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi yapılmıştı.

Paludan’a destek vermek isteyen ırkçı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de Lahey kentinde yaptığı eylemde Kuran yırtmıştı.

Art arda yapılan eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini bildiren Holanda, İngiltere, Almanya ve Fransa, İstanbul’daki konsolosluk binalarının “artan güvenlik tehdidini” gerekçe göstererek kapatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin “Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda konuşmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“O aklı evveller. O Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmek isteyenler… Madem o kadar biliyordunuz İstiklal Caddesi saldırısını Türkiye’ye haber vermediniz” ifadelerini kullanmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version