Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’tan dayanışmayı büyütme çağrısı


ANKARA – HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesinde yaptığı tek şeyin partisinin ve kendisinin propagandasını yapmak olduğunu belirterek, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, depreme ilişkin sanal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kurdıstan’da depremden etkilenen bölgeleri ziyaret eden AKP Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Nurettin Doğanay’ın “Bugün siyaset yapma günü değil” sözlerini anımsatarak eleştirilerde bulunan Demirtaş, “Saray’ın propaganda merkezinin kendilerine verdiği görevi yapıyorlar” dedi.

‘DEPREM SİYASET ÜSTÜ DEĞİL’

Depremin siyaset üstü değil, partiler üstü bir konu olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Demokrasinin iyice yerleştiği ülkelerde devlet ayrı bir şeydir, hükümet ayrı bir şeydir. Hükümete kim gelirse gelsin devletin temel işleyişinde köklü değişiklikler olmaz, olamaz. Örneğin Japonya’da deprem konusunda hükümeti siyasi baskı altına almak için uğraşmaya gerek yoktur. Hükümetin bir eksiği olursa yerden yere vurulmasının önünde bir engel de yoktur. Zaten depremle mücadeleyi devletin tüm kurumları, sistemli şekilde kendiliğinden yaparlar” ifadelerine yer verdi.

‘ADIMINI SEÇİM HESABIYLA ATIYOR’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından devlet-hükümet-parti ayrımının ortadan kalktığına dikkati çeken Demirtaş, tüm kurumların bir tek kişiye bağlandığını belirtti. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek kişi, iktidarını sürdürebilmek için seçimde kazanmaya mecbur olduğundan her adımını seçim hesabıyla atıyor. Hele hele Erdoğan gibi siyasi çıkarcılığın ustası olmuş birinin deprem felaketine, üstelik de seçimler öncesinde, siyasi çıkarını düşünmeden yaklaştığını sanmak siyaseten aptallık değilse saflıktır. Şu anda Erdoğan’ın yaptığı tek şey, partisinin ve kendisinin propagandasıdır.”

‘HALKIN SİYASİ BASKISI’

İktidar medyasının söz konusu gerçeği örttüğünü belirten Demirtaş, medyanın deprem felaketini Erdoğan’ın kişisel ve partisel kazanımına dönüştürmek için saldırılarda bulunduğunu ve insanları linç ederek tüm eleştirileri susturmaya çalıştığını söyledi. Demirtaş, depremin ilk gününden itibaren susanların olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz particilik yapmıyoruz, oy hesabı yapmıyoruz. İktidarı siyasetle sıkıştırıp kardeşlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Çünkü devlet de odur, medya da odur, yargı da polis de asker de odur. Yani tüm devlet kurumları ancak ve sadece Erdoğan’ın çıkarına göre hareket ederler. Gönüllülerin yardım dağıtabilmek için deprem bölgesine gitmeleri, TSK’nın deprem bölgesinde görevlendirilmesi, Twitter erişim engelinin kaldırılması halkın siyasi baskısı sayesinde oldu.”

‘DAYANIŞMAYA DEVAM EDELİM’

Deprem bölgesinde büyük bir koordinasyon eksikliğinin olduğuna işaret eden Demirtaş, “Bu da halkın siyasi baskısıyla çözülecek. Yanlış olan şey bu ortamda siyaset yapmak değil, parti propagandası yapmaktır. Seçim hesabı yapmaktır. Siyaset yapmak tam da bugün toplumun en önemli savunma aracıdır. Bunu almalarına izin vermeyin. Direnmeye ve dayanışmaya devam edelim” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version