Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş: Seçimleri erteleme kararı almak açıkça siyasi darbe olur

Kobani davasında konuşan Demirtaş: ‘Erdoğan neden sanık sandalyesinde yok?’


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından başlayan seçim erteleme tartışmalarına ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “TBMM’yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur.” dedi.

6 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda seçimlerin ertelenmesinin siyasi darbe olacağını kaydetti.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

‘DEPREM FELAKETTİR, DİKTATÖRLÜĞE GEÇİŞ İÇİN ‘ALLAH’IN LÜTFU’ DEĞİLDİR’

“Gelen bilgilere göre, herkes felakete yoğunlaşmışken bir grup hukukçuya, seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verilmiş. Bir kez daha, oldu bitti yaparak Anayasa’yı yok saymaya hazırlanıyorlar.

Seçimler, Anayasa’nın 78. maddesine göre sadece TBMM’de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur. TBMM’yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur.

Anayasal suç olmasına rağmen seçimler bir kez ertelenirse bunun önü açılır ve kimse Yüksek Seçim Kuruluna bir daha seçim kararı aldıramaz. Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için ‘Allah’ın lütfu’ değildir. Halk buna izin vermez, nokta.”

Seçimler, Anayasa’nın 78. maddesine göre sadece TBMM’de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur.

TBMM’yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur.

2/3

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) February 13, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version