Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Delil karartma’ iddiası; Hatay’da inşaat laboratuvar sonuçlarının bulunduğu tek katlı bina için yıkım kararı!

‘Delil karartma’ iddiası; Hatay’da inşaat laboratuvar sonuçlarının bulunduğu tek katlı bina için yıkım kararı!


Depremin neredeyse tamamen yerle bir ettiği Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu bina için yıkım kararı alındığı ortaya çıktı. Söz konusu binanın boşaltılmadan yıkılması, delillerin şimdiden karartılması anlamına geliyor.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin en ağır hissedildiği yerlerden biri de Hatay oldu. Antakya’da neredeyse sağlam bina kalmadı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’n açıklamasına göre şehirde yıkılan bina sayısı 2 binin üzerinde. Yıkılan binalar arasında milyonlarca liraya satılan lüks rezidanslar ve iş yerleri de var.

Avukat Bedia Büyükgebiz, Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu binanın yıkılacağını duyurdu. Büyükgebiz’in paylaştığı videoda görevliler de ‘yıkım’ kararını doğruladı.

Bedia Büyükgebiz, “Bakın burası bir devlet dairesi. Şu parmağımla gösterdiğim camın içinde Hatay ve İskendurun çevresindeki okul, işyeri ve konutların yapı labaratuar test sonuçları var. Zemin katlardaki kolon basınç dayanımları vs. kanuna uygun mu diye sonuçlar var. Burası için yıkım kararı alınmış. Hatay’da hala girilmemiş onlarca bina var ama iki kepçeyi bu tek katlı binaya kilitlemişler. Neden? Burada yüzlerce klasör var ama ‘yıkılacak’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Avukat Bedia Büyükgebiz, Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu binanın yıkılacağını duyurdu.#Deprem pic.twitter.com/dlKhjhH59o

— mühendisyen (@muhendisyenn) February 11, 2023

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version