Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dam Meydanı’nda depremzedelerle dayanışma kermesi

Dam Meydanı’nda depremzedelerle dayanışma kermesi


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın ünlü Dam Meydanı’nda Kuzey Hollanda Hizmet Hareketi gönüllüleri Türkiye’de ve Suriye’deki depremzedeler için kermes düzenledi.
Burgerhart Amsterdam ve Regenboog Amsterdam iş birliği ve Amsterdam Belediyesi’nin onayı ile organize edilen ve geliri depremzedelere gönderilecek kermese çok sayıda Amsterdamlı ve meydandaki turistler destek verdi.

Kermes için hazırlanan yiyecekler, yardım yapanlara ikram edildi. Düzenlenen yardım etkinliği Amsterdam Dam Meydanında sabah ondan akşam saat altıya kadar devam etti.

Dam Meydanı’nda depremzedelerle dayanışma kermesi https://t.co/UbE59qcEwY pic.twitter.com/QpeXubjkuD

— Tr724 (@Tr724) February 22, 2023

FNV BAŞKANI ELZİNGA: DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ

Dam Meydanı’ndaki ,yardım etkinliğine Hollanda’nın en büyük İşçi Sendikası Konfederasyonu Başkanı FNV Başkanı Tuur Elzinga da destek verdi. FNV Başkanı Elzinga, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremi korkunç bir insani felaket olarak değerlendirdi. Elzinga, “Burada hepimiz için önemli olan Türkiye ve Suriye’deki insanlar ile dayanışma içinde olmalıyız. Herkes depremde hayatını kaybeden ailelerine maddi desteklerini sürdürmeliler. Onların evlerinin yenilenmesi ve insani koşullarda yaşaması için hepimiz üzerine düşen görevi yapmalıyız. Bugün bende burada depremzedeler için yardımda bulundum. Çok anlamlı bir davranış.” dedi.

REGENBOOG KOORDİNATÖRÜ SİVRİ: DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR

Regenboog Haarlem Kadınlar Koordinatörü Semra Sivri, kermes etkinliğine insanların yoğun ilgi göstermelerinden mutlu olduklarını söyledi. Sivri, şunları söyledi: “Burada farklı bir etkinlik yaptık. Bağış yapan herkese birer kurabiye, baklava ve küp kekleri hediye ettik. Türkçemizde bir atasözü vardır. Dost kara günde belli olur. Hollanda halkı bugün Amsterdam Dam Meydanında güzel dostluklarını ortaya koydu. Bizi destekleyen tüm Amsterdamlılara çok teşekkür ediyoruz. Özellikle de Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema’ya ayrıca bize bu imkânı vermesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kermes amacına ulaştı. Burada yapılan bağış yardımlarının tamamı depremzedeler için kullanılacak.”

Amsterdam polis teşkilatı ve zabıtaları da yardım etkinliğine destek verdi. Etkinliğin sonunda güvenlik ekipleri kermesi düzenleyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version