Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çöken binada yer alan market iddiaları yalanladı


HABER MERKEZİ- Depremde çöken Diyar Galeria İş Merkezi’nde yer alan Kom Market, kolonların kesildiği yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.

Amed’in Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde yaşanan depremde 2 bloğu çöken Diyar Galeria İş Merkezi’nde kolonların kesildiğine dair kamuoyunda dolaşan bilgilere ilişkin henüz açılmış bir soruşturma ve dava olmazken, Diyar Galeria’nın altında yer alan Kom Market de hedef gösterilmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizi sarsan bu felaket günlerinde, yoğunlaşmamız gereken toplumsal dayanışmayı güçlendirmek, yaralarımızı sarmak, bütün yurttaşlarımıza el birliiyle destek olmak ve yaralarımızı bir an önce iyileştirmek olması gerekirken, Ne yazık ki kamuoyunu meşgul eden ve markamızı lekeleyen, Diyar Galeria sitesi altında bulunan marketimize yönelik oluşan dedikodulara cevap verme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bilinmesini isteriz ki market sektöründe 20 yıldır, 20 şubemizle, inşaat, mimarlık ve yapı denetim alanlarında kentimize hizmet vermekteyiz , bu acılı günlerde Diyar Galeria sitesi altında bulunan şubemiz ile ilgili ; binanın statiğini bozacak eylemlerde bulunduğumuz iddia edilmektedir. İnşaat, mimarlık ve yapı denetim alanlarındaki tecrübelerimizden hareketle bir kolonun bir bina için ne anlam ifade ettiğini net bir şekilde bildiğimizi belirtmek isteriz. Bunun da en açık göstergesi diyarbakırda yaptığımız binaların kalitesi ve deprem sonrası son durumlarıdır.  Hal böyleyken 2013 yılından itibaren faaliyet gösteren galeria şubemizde binanın statiğini bozacak herhangi bir girişimde bulunmamız söz konusu değildir . Bu hususta hakkımızda konuşulan ve iddia edilen tüm söylemlerin grubumuzla hiçbir alakası olmadığını belirtiyor,  bu iddiaları şiddetle reddediyoruz.   Bu konu hakkında genel soruşturma başlatılmış olup süreç tüm yönüyle araştırılacaktır. Bizler de soruşturmanın tüm aşamalarını şeffaf bir şekilde siz değerli kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtiyor , tekrardan meydana gelen bu felakette  hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version