Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çin, Türkiye ve Suriye’ye insani yardım yapmak istiyor

Çin, Türkiye ve Suriye'ye insani yardım yapmak istiyor


Çin, merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve Türkiye ile Suriye’de 1300’ten fazla kişinin ölümüne yol açan 7,7 büyüklüğündeki depremde ölenler için taziyelerini paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’deki olağan basın toplantısında, depremle ilgili gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, “Ölenler için başsağlığı, yaslı ailelerine sabır diliyoruz. Umarız evlerini en kısa sürede yeniden inşa ederler” dedi.

Çin Devlet Konsey ‘nin dış yardım dairesinden de yapılan açıklamada, Çin’in depremin vurduğu Türkiye ve Suriye’ye insani acil yardım sağlamaya hazır olduğu açıklandı. Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’ndan sözcü, Çin’in can ve mal kaybından dolayı taziyelerini ve endişelerini dile getirdiğini ve hem Türkiye hem de Suriye ile iletişim halinde olduğunu söyledi.

Çin’in Türkiye’deki diplomatik temsilciliği ve konsolosluklarının en kısa zamanda acil durum mekanizmasını devreye sokacağını ve depremden etkilenen Çin vatandaşları ile ilgili bilgi toplayacaklarını dile getiren Sözcü Mao, şunları kaydetti: “Şu ana dek Çin vatandaşlarından can kaybı bildirilmedi. Sahadaki durumu yakından izliyoruz ve ihtiyaç duyan vatandaşlara konsolosluk koruması sağlayacağız. Vatandaşlarımıza depremin artçı etkilerine karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Şİ’DEN ERDOĞAN’A TAZİYE MESAJI

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de depremlerde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Şi, mesajında, Çin hükümeti ve halkı adına yaşamını yitirenler için üzüntülerini ifade ederek, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa diledi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version