Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Christian Atsu ile aynı binanın enkazında kalmıştı: Taner Savut’tan acı haber  

Christian Atsu ile aynı binanın enkazında kalmıştı: Taner Savut’tan acı haber  


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kalıp hayatını kaybeden Christian Atsu’dan sonra Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut da hayatını kaybetti.  Acı haberi Süper Lig ekibi Adana Demirspor ve eski futbolcu Gökhan Zan verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans da yıkıldı. Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu’nun hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans’tan bir acı haber daha geldi.

GÖKHAN ZAN VE ADANA DEMİRSPOR’DAN PAYLAŞIM GELDİ

Eski milli futbolcu Gökhan Zan ve Adana Demirspor Kulübü, Taner Savut’un hayatını kaybettiğini duyurdu. Adana Demirspor’dan yapılan paylaşımda, “Hatayspor’un Sportif Direktörü Taner Savut’un, ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Savut’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

Atakaş Hatayspor‘un Sportif Direktörü Taner Savut’un, ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Savut’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz. pic.twitter.com/6Y8lySceoA

— Adana Demirspor (@AdsKulubu) February 20, 2023

AĞABEYİ DNA ÖRNEĞİ VERMİŞTİ

Adana’dan bir kişinin aileyi arayarak hastanede Taner Savut’a benzeyen bir kişinin cenazesi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Savut’un ağabeyi Ali Savut Adana’ya giderek DNA örneği vermişti. Ağabeyinin yüzüğünden teşhis ettiği Taner Savut ile DNA’sının da %90 uyum tespit edildiği öğrenildi.

MÜTEAHHİDİ TUTUKLANMIŞTI

Hatay merkezli Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans’ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

TANER SAVUT KİMDİR?

10 Ağustos 1974 İzmir doğumlu Taner Savut futbola 12 yaşında İzmirspor’un altyapısında başladı. Yine İzmirspor’da profesyonel olan Taner Savut daha sonra sırasıyla; Fenerbahçe, Göztepe, Siirt Jetpa Spor, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formaları giydi. Bu takımlarda 18 yıl profesyonel futbol oynayıp, yaklaşık 500 resmi maça çıkan Taner Savut aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra Sportif Direktörlük görevi yaptı. Toplamda 7 sezon olmak üzere, 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü’nde Sportif Direktörlük görevi yürüttü. Taner Savut UEFA – B Antrenörlük Lisansı’na ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesine sahiptir. Taner Savut, Hatayspor’da sportif direktörlük görevini sürdürüyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version