Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’nin BTK’ye ‘Sosyal medyada neden daraltmaya gidildi’ sorusu yanıtsız kaldı

CHP'nin BTK'ye 'Sosyal medyada neden daraltmaya gidildi' sorusu yanıtsız kaldı


Artı Gerçek – CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Tuncay Özkan, Maraş merkezli iki büyük depremin üçüncü gününde yaşanan Twitter erişim sıkıntısını sormak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gitti ancak yanıt alamadı. BTK’de muhatap bulamadıklarını açıklayan Özkan, “İletişim bilgilerimizi verdik, yarın ya da sonra bunların yanıtları ulaştırılacak. Böyle bir şey olamaz. Bu ancak bazı gerçekleri saklamak isteyen yönetimlerde olur. Vatandaş soruyor ‘Devlet nerede?’ ifadelerini kullandı.

CHP’li Akın ve CHP’li Özkan BTK’da yetkili bir kişiyle görüşerek sosyal medyaya uygulanan kısıtlamayı, gerekçesini ve bunun yasal dayanağını sordu. Akın ve Özkan, görüşmenin ardından kurumun önünde yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

‘BANT DARALTMA HANGİ GEREKÇEYLE YAPILDI?’

“İletişime en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda twitterin iletişimi kesildi. Sosyal medyayı kısıtlamakla hiçbir şey engellenemez. Sayın Tuncay Özkan ile birlikte BTK’ya geldik ve bilgi talep ettik. ‘Saat 15.00’te neden daraltmaya gittiniz?’ diye sorduk. Bant daraltma kararı hangi gerekçeyle, yasanın hangi maddesine göre verilmiştir? Siz vermediyseniz, başka bir odak noktası, başka bir kurum mu yaptı? Bunu tespit ettiniz mi?”

Türkiye’nin çok acı günler yaşadığına dikkat çeken CHP’li Akın, şöyle devam etti:

“Şu anda sosyal medyaya erişimi kısıtlamak ne demektir? Şu anda yapılması gereken iletişim kanallarının maksimum düzeyde açılması ve insanların birbirleriyle daha rahat iletişimde olmasıdır.”

‘BUNU KİM YAPTI, YANIT YOK’

CHP’li Özkan, ise BTK’da muhatap bulunmadığını belirterek, “Yoldan geri çevrilen İdari İşler Genel Müdürüdür. Biz saat 15.00’ten itibaren telefon ediyoruz, randevu istiyoruz” dedi.

Özkan, şöyle konuştu:

“Bunu kim yaptı? BTK mı yaptı, başka bir kurum mu yaptı? Ancak bunların yanıtları yok. Biz iletişim bilgilerimizi verdik, yarın ya da sonra bunların yanıtları ulaştırılacak. Böyle bir şey olamaz. Bu ancak bazı gerçekleri saklamak isteyen yönetimlerde olur. Vatandaş soruyor ‘Devlet nerede?’

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, 10 ilde yaşanan deprem felaketinde yardım çağrı ve çalışmalarının koordinasyonu için kullanılan sosyal medyaya yapılan kısıtlamaya tepki göstererek sorular yöneltmek üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gitmişti.

Özkan, BTK binasında beklerken yayınladığı videoda, “Sosyal medyadaki daraltmayı, bu zorlamanın sebeplerini öğrenmek istiyoruz. Neden böyle bir daraltmaya gidildi soracağız” demişti.

Özkan, soruların cevabını görüşmeden sonra aktaracağını açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu da yaşanan engele teki göstermiş ve şunları demişti.

“Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.” Kılıçdaroğlu, “Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunanlara VPN kullanın” mesajı vermişti. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version