Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Seyit Torun’dan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Soylu’ya tepki

CHP'li Seyit Torun'dan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan Soylu'ya tepki


– CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

‘İNSANDA BİRAZ UTANMA OLUR’

Soylu’nun açıklamalarına tepki gösteren CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, şu ifadeleri kullandı:

“Artık bu kadarı da fazla. Sen günlerce enkazlara ulaşamayacaksın, koordinasyonu kuramayıp AFAD’ın çivisini çıkaracaksın. Sonra çıkıp depremden en ağır etkilenen, personellerini kaybeden belediyemizi suçlayacaksın. İnsanda biraz yüz olur, biraz utanma olur. Aklınızı başınıza alın. Her türlü zorluğa rağmen canla başla çalışan belediyelerimize laf etmek, sizin haddiniz değildir. Siz önce, bu plansızlığın, bu liyakatsizliğin, bu koordinasyonsuzluğun neden olduğu mağduriyetlerin hesabını milletimize verin.”

NE OLMUŞTU?

Merkez üssü Maraş’ta olan ve 9 saat arayla meydana gelen 2 büyük depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay olmuştu.

İktidar da, Hatay’a gerekli müdahalenin ve yardımın yapılmadığı yönünde eleştirilmişti.

İçişleri Bakanı Soylu da, dün gece yaptığı açıklamada, “Buradan milletime şikayet ediyorum, ellerindeki bazı belediyeler… Hatay’a gidebilirsiniz, orada valimizin ve arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıları biliyorlar; defnine bile yardımcı olmadılar” ifadelerini kullanarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almıştı. (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version