Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin büyük bölümü deprem riski nedeniyle kapatıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin büyük bölümü deprem riski nedeniyle kapatıldı


İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Fatih’te bulunan binalarında sağlık ve eğitim hizmeti, binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu.

Mevcut binaların durumu ve olası deprem riski nedeniyle fakülteye ait bazı binaların kapatıldığını belirten İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, eğitim ve sağlık hizmetinin durdurulduğunu açıkladı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ana omurga yapısını oluşturan yaklaşık 105 bin metrekarelik kapalı alan hizmete devam edemeyecektir. Bu kapsamda, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki sayacağım şu birimler devre dışı kalacaktır.

Dahili ve Cerrahi Bölümlere ait toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoğun bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version