Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cenevre’de 15 Şubat protestosu


CENEVRE– PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplo İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplo İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. İnsan Hakları Yüksek Komiserliği önünde yapılan açıklamaya Cenevre ve Lozan’dan çok sayıda Kürt ve dostları katılırken, eylemde atılan sloganlarla İmralı tecridi kınandı. 

Yapılan açıklama sonrası sloganlar eşliğinde Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi’nin bulunduğu Nations meydanına yürüyen kitle burada miting düzenledi. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına açıklama yapan Sıtkı Demir, Kurdistan, Türkiye ve Suriye kentlerinde yaşanan depremi hatırlatarak, depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. 15 Şubat 1999’da PKK Lideri Abdullah Öcalan şahsında uluslararası bir komplo geliştirildiğini söyleyen Demir, 24 yıldır İmralı’da eşi benzeri görülmemiş bir direnişin sergilendiğini söyledi. 

Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının hedef alındığını belirten Xoşnav Ata da Kürt halkının da Öcalan gibi 24 yıldır direndiğini vurguladı. Ata, uluslararası komployu bir kez daha lanetlediğini yineledi. Ata, sözlerini deprem bölgesindeki halk ile dayanışma mesajıyla tamamladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version