Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI | Deprem yıktı geçti, tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 3 bin 579’a çıktı

CANLI | Deprem yıktı geçti, tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 3 bin 579’a çıktı


Men search for people among the debris in a destroyed building in Adana, Turkey, Monday, Feb. 6, 2023. A powerful quake has knocked down multiple buildings in southeast Turkey and Syria and many casualties are feared. (AP Photo/Khalil Hamra)

Kahramanmaraş merkezli 04.17 ve 13.24’te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde can kaybı her geçen saat artıyor. Depremin üzerinden yaklaşık 31 saat geçti. Bugün 15.00 itibariyle ölenlerin sayısı 3 bin 549’a yükseldi. Yaralı sayısı ise 20 binden fazla. ‘Teyit’ edilmiş bilgilere göre yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775.

Sorun şu ki hala ulaşılamayan yüzlerce enkaz olduğu bilgisi geliyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler endişe verici. Hatay, Elbistan, Pazarcık’ta yıkım dehşet boyutta. Bölgeden gelen haberlere göre söz konusu yerleşim yerleri ve ayrıca Antakya merkezde oturulacak bina bile kalmadı. Depremlerin merkez üssü olarak bilinen Elbistan ve Pazarcık’tan sağlıklı bir haber gelmiyor.

ÖLÜ SAYISI 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Yıkılan bina sayısı üzerinden yapılan ‘hesaplar’ ise ürkütücü. Her binada 4 daire olsa ve her daireden bir kişi bile ölmüş olsa rakam 20 bini aşıyor.

Elbistan film setine dönmüş, müthiş bir çaresizlik hakim. Ekrana çıkmışlar ulaşamadığımız yer kalmadı diyorlar, vallahi yatacak yeriniz yok. pic.twitter.com/6maf3hn48x

— Cansu  (@cns__dmr__) February 6, 2023

DEVLET NEREDE ÇIĞLIKLARI ARTIYOR

Söz konusu bölgelerde yüzlerce bina yıkıldığı ve söz konusu enkazların büyük bir kısmında hiç bir arama kurtarma faaliyeti olmadığına dair görüntüler var. İnsanlar altında yakınlarının bulunduğu enkazların başında gözyaşı döküyor. Çadır yok, gıda yok, yardım yok. Her şeyin ‘kontrol altında’ olduğunu savunan AKP rejimine tepkiler giderek artıyor.

Yardım gelmediği için enkaz altında can veren onlarca insan olduğu belirtiliyor. Onlardan birini de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce paylaştı…

“Kardeşim burada can verdi, gelmediler” bundan daha acı bir cümle duymadım ben. pic.twitter.com/ZpltyV0V97

— Muharrem İNCE (@vekilince) February 6, 2023

 

11.30 – ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11.35’te kameraların karşısına geçti. Ölü sayısını 3 bin 419 olarak açıkladı. Yabancı ülkelerden 3 bin 294 arama kurtarma ekibinin geldiğini anlattı. Oktay, “3 bin 419 kaybımız var, enkazdan kurtarılanlar 8 bini geçmiş durumda. 312 artçımız mevcut, 12 bin 181 arama kurtarma personelimiz mevcuttur. Adana, lojistik üssü haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

BOTAŞ: DOĞALGAZ HATLARINDAKİ HASAR ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında doğalgaz ana iletim hatlarında meydana gelen hasarlara yönelik onarım çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE ADIYAMAN’A 48 SAAT SÜREYLE ARAÇ GİRİŞİ DURDURULDU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 11.35 itibariyle Maraş merkezli depremlerde 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı. Oktay ayrıca, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a saat 11.00 itibarıyla 48 saat süreyle afetle ilgili sevkiyat yapanlar hariç araç girişinin durdurulduğunu duyurdu.

12.10 – ÖLÜ SAYISI 3 BİN 432’YE YÜKSELDİ

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

14.40 – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamları güncelledi: “Şu anda 3 bin 549 vefatımız 20 bin 534 yaralımız var.”

 

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version