Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG| Maraş depremlerinin yedinci günü: ‘Enkazdan hâlâ canlı çıkıyor’

CANLI BLOG


Artı Gerçek – Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki yıkıcı depremde 10 il etkilendi.

Depremin yedinci gününde de arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , depremlerde saat 00.00 itibarıyla 24 bin 617 kişinin öldüğünü bildirdi.

Depremin etkilediği illerde zorlu kış koşullarındaki son gelişmeler şöyle:

12.30 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “6 bin personelle şu an itibariyle hasar tespit çalışmalarımızı 10 ilde yürütmekteyiz ve şu ana kadar 10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. Bu binalarda toplamda 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk” dedi.

12. 29 Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen, Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan’a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

09.30 TFF, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilme taleplerini kabul ettiği kulüplerin, sezonun geri kalan maçlarında 3-0 hükmen mağlup sayılacağını açıkladı.

09.24 Antep’te, Maraş merkezli depremlerde yıkılan bir binada kolon kestikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

06.28 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Enkazdan hâlâ canlı çıkıyor, en büyük temennimiz bunların artması” açıklamasını yaptı.

05.53 Küba, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’ye 32 kişilik sağlık ekibi yolladı. Kübalı yardım ekibinin bugün İstanbul’da olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version