Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülent Turan EYT için tarih verdi: Haftaya salı Genel Kurul’da görüşmeyi planlıyoruz

CHP ve İYİ Parti başörtüsü teklifine Genel Kurul’da destek vermeyecek


Artı Gerçek – TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, merakla beklenen EYT düzenlemesi için 7 Şubatı işaret etti. Turan, “Bugün komisyon çalışmalarının bitmesini öngörüyoruz. Nihayetinde tüm gündemin önüne alarak haftaya salı Genel Kurul’da görüşmeyi planlıyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, AKP’nin emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenlemenin gelecek ay uygulamaya konulması halinde kamu personeli için 49,7 milyar lira, SGK için 144,7 milyar lira olmak üzere bütçeye toplam maliyetinin 194,4 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.

Emeklilik için yaşı bekleyen ve ilerleyen yıllarda bekleyecek SSK’li 3,5 milyon, Bağ-Kur’lu 619 bin, Emekli Sandığı’na bağlı 669 bin olmak üzere toplam 4,8 milyon kişi bulunuyor. SSK kapsamındaki EYT’lilerin yüzde 87’si çalışma hayatında aktif olarak bulunurken, bu kişilerin çalışmaması halinde SGK prim kaybının 45,5 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.

ERDOĞAN: İLK AYLIKLAR ŞUBAT YA DA MART AYINDA BAĞLANABİLİR

Dün katıldığı programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Sona gelindi. Yarın Komisyon’da görüşülmeye başlanacak” demişti.

Erdoğan, “AK Parti olarak artık yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. İlk aylıklar Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir. Mustafa Bey ile görüştüm bu işi geciktirmeyelim İnşallah bir an önce bitirelim dedim” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Akbaşoğlu ise daha önce yaptığı açıklamalarda emeklilik başvurularını e-Devlet’ten veya bizzat SGK kurumlarına müracaatla veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaatla yapılacağını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version