Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Buldan’dan kapatılma davası mesajı: B ve C planlarımız mevcut

Buldan'dan kapatılma davası mesajı: B ve C planlarımız mevcut


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaklaşan seçimlerdeki aday tartışmalarından HDP’yi kapatma davasına kadar gündeme dair konularda değerlendirmelerde bulundu. Adaylarını şubat ayı ortasında açıklayabileceklerini belirten Buldan, partilerinin kapatılması durumunda alternatif planlarının hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs olarak işaret ettiği seçimlerin ‘tarihi’ olduğunu söyleyen Buldan, “Mesele sadece bir cumhurbaşkanı seçmek ya da parlamentoya milletvekili seçmek değil. Türkiye’nin geleceği oylanacak; karanlık ve aydınlık oylanacak; savaş ve barış oylanacak; refah, huzur ya da faşizm oylanacak. Bütün bunların tercihinin yapılacağı bir seçim olacak” dedi.

Seçimlere güçlü şekilde hazırlandıklarını söyleyen Buldan, “B ve C planlarımız mevcuttur. Hem teknik anlamda hem örgütsel anlamda hem siyasi anlamda, her anlamda hazırız ve bu hazırlıklarımız da seçim gününe kadar da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BU MUTABAKAT BU YARALARA, BU DERTLERE DEVA BİR MUTABAKAT DEĞİL’

Mezopotamya Ajansı’ndan Özgür Paksoy’un sorularını yanıtlayan Buldan, tarihi’ olarak nitelendirdiği seçimlerle ilgili “Mesele sadece bir cumhurbaşkanı seçmek ya da parlamentoya milletvekili seçmek değil. Türkiye’nin geleceği oylanacak; karanlık ve aydınlık oylanacak; savaş ve barış oylanacak; refah, huzur ya da faşizm oylanacak. Bütün bunların tercihinin yapılacağı bir seçim olacak” dedi.

Kendi adayları ile seçimlere gireceklerini yineleyen Buldan, bu kararlarının geniş çevrelerde büyük yankı uyandırdığını söyledi. Aday belirlenmesinde çok geniş bir havuza sahip olduklarını belirten Buldan ismin açıklanması için Şubat ortasını işaret etti ve şöyle konuştu:

‘ADAYIN ŞUBATIN İKİNCİ HAFTASI AÇIKLANMA İHTİMALİ YÜKSEK’

“Türkiye toplumunu gerçekten güçlü kucaklayacak olan, güçlü mesajlar verecek olan, Türkiye’nin geleceğine dair önemli projeleri olacak bir adayı çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Tamamlamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda da kamuoyuyla bunu paylaşacağız. Halkların Demokratik Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte kendi adayıyla bu seçimlerde bir yarışa girecek. Bu yarış elbette ki zorlu bir yarıştır. Bunun farkındayız ancak o kendi iddiamızı, hedeflerimizi adayımızla birlikte ortaya koymak gibi de bir sorumluluğumuzun olduğunu da biliyoruz. Bunun farkındayız.

“Şu anda hazırlıklarımız devam ediyor. Büyük bir ihtimal, Şubat’ın yarısına doğru, ikinci haftası gibi açıklama ihtimali çok yüksek”

“Bir iki isim var elbette, ama henüz netleşen bir şey yok. Netleşmediği için bunu ifade etmek doğru olmaz.”

‘UMUT EDİYORUZ Kİ AYM, HUKUKİ BİR KARAR VERİR VE HDP’Yİ KAPATMAZ’

Partisinin devam eden kapatma davası ile ilgili konuşan Buldan, “Anayasa Mahkemesi bugün siyasi kararlar veriyor, hukuki kararlar vermiyor. Son verdiği bütün kararlarda, Anayasa Mahkemesi’nin sarayın talimatlarına uyan kararlar verdiğini görüyoruz” vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Hem partimizin Hazine hesabına bloke kararının verilmesi ama aynı zamanda HDP’yi kapatma davasının seçimlerden sonra karara bağlanması için verdiğimiz dilekçelerin reddedilmesiyle çok açık ve net olarak ortaya konuldu. Anayasa Mahkemesi, kendi içtihatlarını uygulayan bir durumdan çokça uzakta ve bunun dışına çıkmış bir durumda. Biz partimizi kapatmanın da hukukla hiçbir alakası olmayacağını şimdiden belirtmek isteriz ki umut ediyor ve diliyoruz ki Anayasa Mahkemesi, bu konuda hukuki bir karar verir ve HDP’yi kapatmaz.

‘HDP, GÜÇLÜ ŞEKİLDE PARLAMENTOYA GİRMENİN YOLLARINI MUTLAKA BULACAKTIR’

Pervin Buldan, HDP’nin kapatılma davası ile ilgili olarak da ‘alternatiflerinin hazır olduğu’ mesajını verdi ve şöyle dedi:

“Biz her şeye en kötüsünden, en zorundan bakmak durumundayız. Seçmenimizi, halkımızı, tabanımızı asla alternatifsiz bırakacak bir durumda ve konumda değiliz. Bu konuda halkımız rahat olsun. HDP, kapatılsa da kapatılması da; önümüze engeller çıksa da çıkmasa da; önümüze barajlar konulsa da konulmasa da; en güçlü şekilde parlamentoya girmenin yollarını mutlaka bulacaktır. Bu konuda hiçbir eksik bırakmadan, halkımızın kafasında herhangi bir soru işareti bırakmadan hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Onlarda oyunlar bitmez ama bizlerde de çareler tükenmez. Onların oyunlarına karşı bizim çokça çarelerimiz var. B ve C planlarımız mevcuttur.”

‘HDP, TÜRKİYE SİYASETİNDE YERİNİ ALACAKTIR’

“O yüzden seçimlere en güçlü şekilde hazırlığımızın devam ettiğini de belirtmek istiyorum. Hem teknik anlamda hem örgütsel anlamda hem siyasi anlamda, her anlamda hazırız ve bu hazırlıklarımız da seçim gününe kadar da devam ettireceğiz. Seçimlerde de HDP kendi gücüyle mutlaka bu Türkiye siyasetinde, Türkiye siyasi arenasında yerini alacaktır.”

‘MİLLET İTTİFAKI’NIN MUTABAKATI DERTLERE DEVA DEĞİL’

Millet İttifakı’nın açıkladığı Mutabakat Metni’ni de yorumlayan Buldan, metnin “mevcut yönetimde olan zihniyetin anlayışını badana yapmaktan öteye geçmediğini” belirterek eleştirdi ve şunları söyledi:

“Elbette ki her siyasi partinin kendine göre bir ‘tutum belgesi’ var ama ülkeyi yönetme iddiasında olan bir ittifakın ya da bir geleneğin şu an ülkeyi yöneten iktidarla aynı çizgide ya da aynı anlayışta olması gerçekten çok üzücü. Kürt sorununun olmadığı, Alevi sorununun olmadığı, kadın sorununun, İstanbul Sözleşmesi’nin bile içerisinde olmadığı ve bütün bunlara yer vermeyen, sadece ülkeyi yöneten iktidarın anlayışına benzer bir anlayışla ortaya çıkan bir ittifakın, kendini düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de bu mutabakat bu yaralara, bu dertlere deva bir mutabakat değil”(HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version