Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Britanya Savunma Bakanlığı’ndan depremzedelere tıbbi destek

Britanya Savunma Bakanlığı'ndan depremzedelere tıbbi destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çalışmalara katılan Britanya Savunma Bakanlığı’na bağlı 100’den fazla tıp uzmanının, yoğun bakım hava destek ekibi aracılığıyla ve Türkoğlu’ndaki Birleşik Krallık Tıbbi Tedavi Tesisi’nde depremzedelere acil tıbbi yardım sağladığı belirtildi.

Britanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Britanya Savunma Bakanlığı’na bağlı tıbbi uzmanlar, depremzedelere sağlık alanında yardımda bulunuyor.

Açıklamaya göre, bir anestezist, beş hemşire, üç sağlık görevlisi, bir paramedik ve bir tıbbi ekipman teknisyeninden oluşan Kraliyet Hava Kuvvetleri Yoğun Bakım Hava Destek Ekibi (CCAST), Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin C-130 Hercules uçağı ile Adıyaman Havalimanı’na ulaştı.

Depremde yaralananlar, yakınları ve Türk sağlık personeli, dün gece C-130 uçağıyla Adıyaman’dan Ankara Etimesgut’a getirildi.

Çalışmaktan gurur duyuyoruz” 

Uçağın Baş Doktoru Yarbay David Hall, ekibinin sağladığı tıbbi desteğe ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

“CCAST, en kritik hasta veya yaralı hastaları hava yoluyla nakletmeye her zaman hazırdır. Herhangi bir uçağın içine hızla konuşlanarak, dünyanın herhangi bir yerine gidip havada en yüksek standartta yoğun bakım sağlama konusunda benzersiz bir yeteneğe sahibiz. Ekipte bir doktor, iki uçuş hemşiresi, bir sağlık personeli ve teknik destek bulunuyor. Birleşik Krallık’ın afet yardım müdahalesini desteklemekten ve en kötü durumdaki hasta kişilere bakım sağlamak için çalışmaktan gurur duyuyoruz.” 

Britanya, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bir Tıbbi Tedavi Tesisi kurarken tesiste, 16. Tıbbi Alaydan ve Kraliyet Hava Kuvvetleri Taktik Tıbbi Kanadı’ndan 82 personel, hayat kurtaran tıbbi tedaviyi ve desteği sağlamak için Türk sağlık personeli ve UK-Med hayır kurumundan sağlık görevlileri ile çalışıyor.

Britanya Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından Türkiye’ye 15 tondan fazla yardım gönderilirken depreme müdahaleyi desteklemek için dün 25 milyon sterlin tutarında yeni fon açıklanmıştı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version