Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilya’da sel: En az 36 ölü

Brezilya'da sel: En az 36 ölü


– Brezilya’nın güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağışlar Sao Paulo eyaletinde sel ve toprak kaymasına neden oldu. Eyalet yetkililerinden pazar günü yapılan açıklamaya göre, Brezilya’nın kıyı bölgelerindeki şiddetli yağışlar nedeniyle 36 kişi ölürken, yüzlerce kişi de evsiz kaldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, toprak kayması ve sel nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Hava durumu tahminleri ise bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarının aksayabileceğine ve ölü sayısının artabileceğine işaret ediyor. Federal hükümet, mağdurlara yardım etmek, altyapıyı eski haline getirmek ve yeniden inşa çalışmalarına başlamak için ilgili bakanlıkların seferber edilmesine karar verdi.

ALTI ŞEHİR 180 GÜNLÜĞÜNE ‘AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLDİ

Sao Paulo eyaleti, uzmanların benzeri görülmemiş aşırı hava olayı olarak tanımladığı olayın ardından altı şehri 180 günlüğüne afet bölgesi ilan etti. Yerel bir haber kaynağına göre, Latin Amerika’nın en büyük limanı olan Santos limanındaki operasyonlar, cumartesi günü saatte 55 kilometreyi (34 mil) aşan şiddetli rüzgarlar ve bir metreyi aşan dalgalar nedeniyle aksadı.

RIO KARNAVALI İPTAL EDİLDİ

36 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin kaybolmasına sebep olan sel ve toprak kayması nedeniyle Sao Sebastiao, Ubatuba, Ilhabela ve Bertioga’da Rio Karnavalı çerçevesinde düzenlenecek kutlamalar iptal edildi. Sao Sebastiao’da çok sayıda kişinin kaybolduğunu ve 50’den fazla evin de yıkıldığını söyleyen Sao Sebastiao Belediye Başkanı Felipe Augusto, “Kurtarma ekiplerimiz birkaç bölgeye ulaşamıyor. Bu çok karmaşık bir durum” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version