Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi Üniversitesi davasında salona polis girdi, öğrencilere ceza yağdı

Boğaziçi Üniversitesi davasında salona polis girdi, öğrencilere ceza yağdı


Artı Gerçek – Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ‘kayyım rektör’ eylemleri sırasında Rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam arabasının okuldan çıkışının engellenmesine ilişkin 14 öğrencinin hapis cezası talebiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Eylemler sırasında iktidar tarafından hedef gösterilmiş olan öğrencilerin tamamına ceza verilmesi, öğrencilerin avukatları ile seyircilerin duruşma salonundan çıkarılıp yerlerine çevik kuvvet polislerinin oturtulması dikkat çekti.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, duruşmada ilk söz hakkı alan öğrencilerin avukatlarından İrem Yener ve Burçin Şahan, mütalaanın bazı öğrencilere tebliğ edilmediğini ve müştekilere soru sormadan savunma yapamayacaklarını söyledi. Hakim Talip Ergen de bu talepleri daha önce reddettiklerini söyleyerek avukat Burçin Şahan’ı salondan çıkarmakla tehdit etti.

SALONA SEYRİCİLERİN YERİNE POLİS ALINDI

İtiraz edince hakim Ergen avukat Şahan’ın salondan çıkarılmasına karar verdi. Salondaki öğrenci yakınları karara tepki gösterince hakim Ergen onların da salondan çıkarılmasına karar verdi. Seyircilerin yerine çevik kuvvet polisleri salona alındı. Daha sonra da sadece dosyada ismi olan avukatların yargılamaya katılabileceği söylendi. Duruşma salonda kalan avukatlarla devam etti.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘teröristler’ diye hedef gösterdiği Berke Gök hakkında “kamu malına zarar verme” suçundan 18 ay, Eftelya Koyuncu hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

‘KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA’ SUÇUNDAN BERAAT

Hakim Talip Ergen, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tüm öğrencilerin “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beraatine karar verdi. Ergen, 14 öğrenciyi “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan ayrı ayrı 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yargılanan öğrenciler duruşmaya katılmazken, öğrencilerin ve rektör Naci İnci’nin avukatları hazır bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık da duruşmayı takip etti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version