Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biri kayyım atıyor, diğeri yardım istiyor!


MELETÎ – Bir yandan sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin oluşturduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım atanırken, kriz merkezlerinin bazı depolarından ise jandarmalar dahi yardım talep ediyor.

 

Depremin merkez üssü Mereş’in Bazarcix ilçesinde kaymakamlığın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve yerel derneklerinin kentte kurduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım atamasına tepkiler sürerken, devlet kurumları ve askerler diğer merkezlerdeki kriz merkezleri depolarından yardım talep ediyor. 

 

JANDARMA BİLE YARDIM ALIYOR

 

Meletî’nin Wêranşar (Doğanşehir) ilçesine bağlı Çığlık Mahallasi’ndeki Çığlık Abuzer Güngör Ortaokulu’nda kentin kriz koordinasyon merkezinin organize ettiği yardımlar, ilçe ve kırsal mahallelerdeki depremzedelere ulaşmaya devam ediyor. Koordinasyon merkezlerinin depolarına kayyım atama ile engelleme, el koyma faaliyetleri sürse de, depolardan jandarmalar dahi kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor. Her gün onlarca jandarma, yardım almak için Meleti’deki Çığlık Abuzer Güngör Ortaokulu’ndaki kriz koordinasyon merkezine uğruyor. 

 

MA / Fırat Can Arslan

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version