Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir Müteahhit Daha Gözaltına Alındı


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Gaziantep’te çöken ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan binalardan birinin müteahhiti ve fenni mümessili olan kişi İstanbul’da gözaltına alındı.

Gaziantep’te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhiti ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay isimli şahısın İstanbul’da gözaltına alındığı açıklandı. Akay, şu ana kadar resmi rakamlara göre 21 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından gözaltına alınan ikinci müteahhit oldu.

Akay’ın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkına başlatılan “taksirle ölüme sebebiyet verme” ve “imar kanununa muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor.

Akay, İstanbul’daki işlemlerin ardından Gaziantep’e gönderilecek. Akay’ın Gaziantep’te inşa ettiği 6 bloklu sitedeki binalardan 4’ü yıkılmış ve onlarca kişi enkaz altında hayatını kaybetmişti.

Dün de Antakya’daki Rönesans Rezidans isimli yapının müteahhiti Mehmet Yaşar Coşkun da İstanbul Havalimanı’nda yurtdışına gitmeye çalışırken gözaltına alınmıştı. Coşkun’a ait inşa şirketinin yaptığı 12 katlı ve 250 daireli bina da depremde enkaza dönüşmüş ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Exit mobile version