Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Binalar yıkıldı, kirli ilişkiler ifşa oldu: MHP’li Sermet Atay ile AKP’li Şamil Tayyar kavgası sosyal medyaya taşındı

Binalar yıkıldı, kirli ilişkiler ifşa oldu: MHP’li Sermet Atay ile AKP’li Şamil Tayyar kavgası sosyal medyaya taşındı


7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep Nurdağı’nda yıkılan Nurdağı Otel’in sahibi Mustafa Gökkaya’nın AKP’li Belediye Meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Yine Nurdağı’nda 300’den fazla kişinin öldüğü binaların müteahhidi olan Yunus Kaya’nın Nurdağı Belediyesi AKP’li meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olduğu öğrenildi.

Yunus Kaya aynı zamanda, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşi Osman Kavak’ın kurduğu Kavak İnşaat’ın da ortağı olduğu yine şirket tarafından inşa edilen binalarda da çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi.

Yurtdışına kaçmak isterken Mersin’de yakalanan müteahhit Yunus Kaya üzerinden başlayan iddialar sonrası, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’a uyuşturucu ve fuhuş suçlamasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yıkılan binalarda binlerce kişi can verirken, binaları inşa eden müteahhitlerin de AKP ile olan ilişkileri ortaya çıkıyor.

DW Türkçe’den Pelin Ünker’in haberine göre, bu isimlerden biri de Gaziantep Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi Mustafa Gökkaya. Gökkaya, aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi ve GBB Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasar tespit çalışmalarına göre Nurdağı, depremin en çok yıkıma neden olduğu ilçe olarak kayıtlara geçti. Son tespitlere göre Nurdağı’nda 1743 bina yıkıldı, 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi.

Nurdağı, resmi verilere göre Antakya’nın ardından da depremin en fazla yıktığı ikinci ilçe. Yıkımın bu kadar büyük olduğu ilçede belediye meclis üyelerinin müteahhitlerden oluşması dikkat çekiyor.

YUNUS KAYA YAKALANDI

İlçedeki müteahhitlerden bir diğeri olan Yunus Kaya dün Mersin’de yakalandı.

Nurdağı’nda bulunan Yunus Kaya Apartmanı, CCK Apartmanı ve Yaşam Konutları Maraş depremlerinde yıkılan binalar arasında yer almış, her üç yapının müteahhidinin de Nurdağı Belediyesi AKP’li meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Yunus Kaya’nın olduğu ortaya çıkmıştı.

Konu ile ilgili Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, “KOM Şube Müdürlüğümüzce Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Nurdağı İlçemizde deprem nedeniyle yıkılan binalara yönelik yürütülen soruşturmada, hakkında yakalama kararı çıkarılan CCK isimli firmanın sahibi Y.K. Mersin Emniyet Müdürlüğü ile yapılan müşterek operasyon çerçevesinde 23.02.2023 Perşembe günü Mersin’de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yine aynı soruşturma çerçevesinde adı geçenle birlikte hareket ettiği tespit edilen M.K. isimli şüpheli de 23.02.2023 Perşembe günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

NURDAĞI OTEL’DE ONLARCA KİŞİ ÖLDÜ

Antep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalardan biri de Nurdağı Otel. Bina aynı zamanda Gökkaya Apartmanı adıyla mesken olarak da kullanılıyor. Yıkılan binada otel müşterilerinin yanı sıra apartmanda yaşayan onlarca kişi de öldü. Otelin web sitesi nurdagiotel.com kapatılsa da Wayback Machine’de arşivli kayıtları bulunuyor.

Otelin sahipleri Ali Gökkaya ve Mustafa Gökkaya’nın Asil İnşaat adlı bir inşaat şirketleri de var.

”KADİM DOSTUM, YOL ARKADAŞIM”

İki ismin de Nurdağı Belediye Başkanı AKP’li Ökkeş Kavak’la yakınlıkları sosyal medya paylaşımlarından görülüyor. Mustafa Gökkaya, yaptığı sosyal medya paylaşımda Ökkeş Kavak için “Kadim dostum yol arkadaşım” ifadelerini kullanıyor.

Mustafa Gökkaya, Nurdağı’nda 2020 yılında başlanan Sanayi ve Galericiler Sitesi’nin de müteahhidi. 2018’de ön satışların başladığı ifade edilen projede, Mustafa Gökkaya’nın yaptığı paylaşıma göre “51 adet lüks galeri sitesi ve 64 adet 140 metrekarelik sanayi dükkanı” bulunuyor.

İKTİDARLA YAKIN İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yine sosyal medya paylaşımlarında AKP’de 24, 25, ve 26. dönem milletvekili Şamil Tayyar, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, dün yakalandığı açıklanan müteahhit ve AKP’li Belediye Meclis üyesi Yunus Kaya ve yıkılan otelinde onlarca kişinin ölümüne yol açan Mustafa Gökkaya’nın, Temmuz 2019’da Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım’ın oğlunun düğününde birlikte halay çektiği görülüyor. Musa Yıldırım da çocuklarıyla birlikte Yunus Kaya’nın yaptırdığı CCK Apartmanı’nın enkazı altında kalırken, Yıldırım’ın düğün sahibi oğlu sağ kurtarılamadı.

Mehmet Gökkaya’nın sosyal medya paylaşımlarında Mayıs 2018’de Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül ile birlikte bir fotoğrafı da bulunuyor.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre otelin sahiplerinden Ali Gökkaya ise Osmanlı Ocakları Nurdağı ilçe başkan yardımcılığı yapmış. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Ali Gökkaya da depremde yaşamını yitirenler arasında yer alıyor.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

AKP’den Nurdağı Belediye Meclisi üyesi ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi ve GBB Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda olan Mustafa Gökkaya’nın mevcut durumuna ilişkin ise bilgiye ulaşılamıyor.

Depremden sonra çok sayıda binanın müteahhidi ise kaçmaya çalışırken yakalandı. Mustafa Gökkaya 24 Şubat itibariyle gözaltına alındığı ya da tutuklandığı kamuoyuna açıklanan isimler arasında yer almıyor.

”HASTALIK KAPMAK İÇİN BU OTELDE KALABİLİRSİNİZ”

Depremde yıkılan Nurdağı Otel hakkında Mayıs 2022’de ETS’nin sitesinde yapılan şu yorum göze çarpıyor:

“Nereden başlayayım. Birincisi otel karanlık. Kiri pası gözükmesin diye patlak olan lambaları bile değiştirmiyorlar. Yanan lambalarda çok düşük ışık veriyor. Asansörün kapısını bile kirli bezle silmişler öyle bırakmışlar. Oda kokuyor. Sigara kokusu her yere sinmiş. Kül tablasını bile boşaltmamışlar. O kadar iğrenç. Odada dolapların içi her yer kirli. Çarşafta bile lekeler var. Banyo berbat. Sıcak su bile ani ısıtıcılı dandik şofbenden geliyor. Ki onun da duş başlığı kırık. Duş alacaksanız hortumdan gelen su ile duş alabilirsiniz. Banyoda her yerde kıl tüy var. Elektrik sigortaları kabloları meydanda. Oda kahvaltı tutmamıza rağmen bize kahvaltı şu saate şöyle diye bilgi veren olmadı. Etraf o kadar kirli olunca bizde hiç sormadık. Kısa ve öz bakteri mikrop ve hastalık kapmak istiyorsanız bu otelde kalabilirsiniz.”

Yunus Kaya-Şamil Tayyar

Gazeteci Erk Acarer ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda müteahhitlerin AKP ile olan ilişkilerini ifşa etti.

2014-2019 yılları arasında Nurdağı Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Yıldırır döneminde müteahhitlerle siyasiler arasında ahbap çavuş ilişkisinin başladığına dikkat çeken Erk Acarer Yıldırır’ın belediye başkanı olması için onun gibi Islahiyeli olan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’ın kulis yaptığını belirtti.

İnşa ettiği binalarda yüzlerce kişi ölen Yunus Kaya’nın Yıldırır’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde palazlandığını kaydeden Erk Acarer şu ifadeleri kullandı:

‘‘YUNUS KAYA GİZLİ KASAYDI, ŞAMLİ TAYYAR VE MUHİTTİN TAŞDOĞAN DA İHALELERE YARDIMCI OLUYORDU’’

‘‘Eli kanlı müteahhit Kaya’nın büyümesi de bu dönemde oldu. Babasının mütevazi bir sürücü kursu varken, inşaat, petrol işletmesi, arazi sahibi oldu. Şimdiki belediye başkan yardımcısı Hanifi Başıbüyük de bu kurulan çark içinde yer aldı. Başıbüyük, İlçe Eğitim müdürlüğü de yapmıştı.

Yunus Kaya her tür ihaleyi de alıyordu. Milli Eğitim taşıma ihalelerini de aldı. Artık ruhsat bile çıkarmadan inşaatlara başlıyordu. Bir nevi gizli kasaydı. Sayın avukat Atar’ın paylaşımlarından @denizatar ihalelerin bir kısmını inceleyebilirsiniz.

Sadece Şamil Tayyar ile değil MHP vekili ve Antep’teki MMT Amerikan Hastanesi’nin ortağı Muhittin Taşdoğan da ‘yardımcı’ oluyordu. Bu ihalelere kim aracı oldu?

Şamil Tayyar bu foseptiğin patlamasından öyle korktu ki, hemen herkesi satacağının sinyallerini verdi. En önce de MHP Vekili Muhittin Taşdoğan’ı’’

9-Şamil Tayyar bu foseptiğin patlamasından öyle korktu ki, hemen herkesi satacağının sinyallerini verdi. En önce de MHP Vekili Muhittin Taşdoğan’ı! pic.twitter.com/y2uy2NDsK7

— Erk Acarer (@eacarer) February 24, 2023

ŞAMİL TAYYAR: KAYA’NIN HAMİSİ MHP’Lİ VEKİL MUHİTTİN TAŞDOĞAN’DI

Kirli ilişkilerin ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunarak kendini savunan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Yunus Kaya’nın hamisinin MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan olduğunu ifşa etti.

4/Yunus Kaya aday olamayınca köyü Naimler’de AK Parti’ye ‘0’ oy çıktı, tüm oyları MHP aldı.

Yıldırır’ın görevde kaldığı 5 yıl boyunca Yıldırır ile Kaya arasında sert kavgalar yaşandı.

Kaya’nın hamisi MHP’li vekil Muhittin Taşdoğan’dı. pic.twitter.com/je31Lex0TK

— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) February 23, 2023

MHP MİLLETVEKİLİ SERMET ATAY’A UYUŞTURUCU VE FUHUŞ SUÇLAMASI

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’a uyuşturucu ve fuhuş suçlamasında bulunan Şamil Tayyar sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

‘‘2014’de Nurdağı Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yıldırır, akrabam değildir. Ben Türk’üm, Yıldırır Kürt’tür. Yakınların evliliği yoluyla da akrabalığım yoktur. Yıldırır da ben de müteahhit Yunus Kaya’nın belediye meclis üyeliği adaylığına karşı çıktık. Siyasi husumet başladı.

Yunus Kaya aday olamayınca köyü Naimler’de AK Parti’ye ‘0’ oy çıktı, tüm oyları MHP aldı. Yıldırır’ın görevde kaldığı 5 yıl boyunca Yıldırır ile Kaya arasında sert kavgalar yaşandı. Kaya’nın hamisi MHP’li vekil Muhittin Taşdoğan’dı.

Haziran 2018 seçimlerinde liste dışı kalınca Yunus Kaya ve ekibine gün doğdu. Önce Yıldırır’ın adaylığını engellediler, sonra Kaya’yı AK Parti’den belediye meclis üyesi yaptılar. Kaya her yerde ‘beni listeye Muhittin Taşdoğan koydu’ dedi. İlişkisini gizlemedi.

Peki, Sermet Atay, bu kavgayı neden başlattı? Aklınca 1 taşla 2 kuş vurmak istedi. Taşdoğan’la aynı partideler ama gölgelerine kurşun sıkıyorlar. Kavganın buraya evrileceğini biliyordu. Nitekim Acarer, araya Taşdoğan’ı da sıkıştırdı.

Atay’ın benimle derdi neydi? Gazeteci Ruhi Aytaç’a ‘Sinan Ateş’le ilgili twiti nedeniyle kızdım’ demiş. Bu gerekçe makul değil, zira o twitte MHP’yi zan altında bırakacak ima yollu bile mesaj yoktu. Sanıyorum, yargı ve emniyetteki kirli ilişkileri önünde beni engel gördü.

Nurdağı’da yıkılan binalarla ilgili olarak yaptığı paylaşımda isim vermeden Şamil Tayyar’ı işaret eden MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı’nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version