Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’dan Zelenskiy’ye net yanıt: Şu aşamada Ukrayna’ya F-16 gönderilmeyecek

Biden'dan Zelenskiy'ye net yanıt: Şu aşamada Ukrayna'ya F-16 gönderilmeyecek


– ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın şu aşamada F-16 savaş uçaklarına ihtiyacı olmadığını ve ABD’nin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceğini söyledi. Biden, Ukrayna’ya sürpriz ziyaretinin ardından ABC televizyonuna özel bir mülakat verdi ve gezisini değerlendirdi. ABD Başkanı, “Ukrayna’nın şu an F-16’lara ihtiyacı olmadığını mı düşünüyorsunuz?” sorusuna “Hayır şu an F-16’la ihtiyaçları yok” yanıtını verdi.

ABD BAŞKANI KAPIYI KAPATMADI

VOA Türkçe’nin haberine göre ABD Başkanı, bu konuda kapıyı tamamen de kapatmadı. Sunucu David Muir’in “Asla göndermeyiz mi diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da ABD Başkanı, “Şu aşamada bunu tam olarak bilmenin imkansız olduğu” yanıtını verdi.

‘SAHA AVANTAJININ UKRAYNA’YA DÖNMESİ SAĞLANACAK’

“ABD ordusunun tecrübesinden faydalanarak Ukrayna’nın şu anda ihtiyaç duyduğu her şeyin gönderildiğini” söyleyen Biden, savaşın bu aşamasında Ukrayna ordusunun tank, top ve aralarında HIMARS füzelerinin de bulunduğu hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Joe Biden, Ukrayna’nın bahar aylarından itibaren sahadaki avantajı ele geçirmesini sağlamak için gerekli mühimmatın gönderilmeye devam edeceğini vurguladı. (Kaynak)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version