Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beyaz Saray’dan dayanışma mesajı: “İhtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazırız”

Beyaz Saray’dan dayanışma mesajı: “İhtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazırız”


Beyaz Saray’dan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’nin güneydoğusunu ve Suriye’yi vuran 7.8 büyüklüğündeki yıkıcı deprem haberi üzerine kısa bir açıklama yayınladı.

Beyaz Saray, “Türkiye ve Suriye’de bugün meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin haberlerden derin endişe duyduğunu” belirtti. Açıklamada “İhtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazırız” denildi. “Başkan Biden, USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına, depremden en çok etkilenenlere yardım etmek üzere ABD’nin müdahale seçeneklerini değerlendirme talimatı verdi. Türkiye Hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz” denildi.

The U.S. is profoundly concerned by today’s destructive earthquake in Turkiye & Syria. I have been in touch with Turkish officials to relay that we stand ready to provide any & all needed assistance. We will continue to closely monitor the situation in coordination with Turkiye.

— Jake Sullivan (@JakeSullivan46) February 6, 2023

 Can kaybı 200’e yaklaştı

Saat 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde ve Suriye’nin kuzeyinde yoğun şekilde hissedildi.

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Türkiye’nin 7 ilinde en az 76 kişinin ölümüne yol açtığını açıkladı. Kurum 440 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bu arada, Suriye devlet medyasının Sağlık Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, Suriye’nin hükümet kontrolündeki bölgelerinde depremde ölenlerin sayısı 99’a yükseldi. Ayrıca Suriye’de en az 334 kişi de yaralandı. Daha önce de Suriye’nin isyancıların kontrolündeki bölgelerinde 20 kişinin öldüğü bildirilmişti. Böylece Türkiye ve Suriye’deki toplam ölü sayısı 195’e yükseldi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version