Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika’nın posta kurumu BPOST’tan depremzedelere yardım ‘jest’i

Belçika’nın posta kurumu BPOST’tan depremzedelere yardım ‘jest’i


ERSAN AY | BRÜKSEL, TR724

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından Belçikalı GSM şirketlerinin 1 Mart’a kadar Türkiye’deki sabit hat aramalarını ücretsiz hale getirmesinden sonra benzer bir uygulama da Belçika’nın ulusal posta şirketi Bpost’tan geldi.

Bpost, 21 Şubat – 31 Mart tarihleri arasında Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderilecek 10 kiloya kadar yardım kolilerinden para almayacağını duyurdu. Her jest önemlidir sloganıyla başlatılan insani yardım kampanyası 31 Mart’a kadar devam edecek.

Kurumun internet sitesinde, ‘Türkiye ve Suriye’deki deprem kurbanları için Bpost insani eylem başlatıyor. 30 binden fazla insan öldü, milyonlarcası da evsiz kaldı. Hava koşulları zor. Aileler susuz ve yiyecek yetersiz. Sizin gelecek yardımlara ihtiyaçları var. Bpost, Belçika’daki tüm postanelerinde yardım malzemelerini topluyor ve Türkiye’ye taşıyor. Türkiye’nin posta operatörü PTT de bu yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.’ ifadeleri kullanıldı.

‘Depremzedelere Bpost ile yardım edin’

”Nasıl yardımcı olabilirsin?” başlığıyla paylaşılan bilgilere göre, Bpost üzerinden ihtiyaç sahiplerine yiyecek ve kişisel bakım ürünlerini koliledikten sonra Belçika’daki en yakın postaneye bırakabiliyor.

Yardım kolilerine ne konulabilir:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version