Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika ile Ekvador uyuşturucuyla mücadele protokolü imzaladı

Belçika ile Ekvador uyuşturucuyla mücadele protokolü imzaladı


– Ekvador’un liman kenti Guayaquil’de Belçika’ya götürülmek üzere muz konteynerine saklanmış hâlde 8.8 ton kokainin ele geçirilmesinin ardından Ekvador ve Belçika uluslararası organize suçla mücadelede ikili işbirliğini artırma konusunda anlaştı. Her iki ülkenin içişleri bakanları Ekvador’un başkenti Kito’da organize suçla mücadele için bilgi ve teknoloji paylaşımını temel alan bir anlaşma imzaladı.

EL KOYULAN UYUŞTURUCUNUN YAKLAŞIK BEŞTE BİRİ BELÇİKA’YA GİDİYOR

Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata gazetecilere verdiği demeçte, “Hafta sonu gerçekleştirilen operasyonun Ekvador’un Belçika hükümeti ile işbirliği yapmasının önemini bir kez daha hatırlattığını” vurguladı. Zapata, geçen yıl Ekvador’da ele geçirilen 201 ton uyuşturucunun yaklaşık yüzde 18’inin Belçika’ya, özellikle de Antwerp’e gönderildiğini vurguladı. Ekvador İçişleri Bakanı, “Organize suça karşı yeni ve etkin tepkilere ihtiyaç olduğunun inkar edilemeyeceğini” sözlerine ekledi.

BU YIL YAKALANAN UYUŞTURUCU MİKTARI 40 TONA YAKLAŞTI

Dünyanın en büyük kokain üreticileri olan Kolombiya ile Peru arasında yer alan Ekvador, 2021’de rekor miktarda uyuşturucu ele geçirdi. Avrupa limanlarına gönderilmek üzereyken ele geçirilen 210 ton uyuşturucunun ardından, takip eden sene de el koyulan uyuşturucu miktarı 200 tonu aştı. Söz konusu uyuşturucunun yüzde 61’inin ülkeden ihraç edilen muz konteynerleri içine saklandığı belirtilirken, bu yılın başından beri benzer şekilde saklanmış olarak yakalanan uyuşturucu miktarı şimdiden 39 tona ulaşmış durumda. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version