Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bazarcix’ta köyler için yardım seferberliği


MEREŞ – Depremin merkez üssü Bazarcix’ta HDP ve sivil toplum örgütleri, ilçeye gelen yardımları tasnif ettikten sonra köylere ulaştırıyor. 

 

Mereş’in merkez üssü Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem hem ilçe merkezinde hem de köylerde yıkımlara yol açtı. Birçok kentten ilçedeki depremzedelere yardımlar gönderilirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin temsilci ve üyeleri ile yurttaşlar, ilçeye ulaşan yardımları tasnif ettikten sonra köylere ulaştırıyor. 

 

İlçedeki muhabirlerimiz de gelişmeleri hem merkezde hem de köylerde takip ediyor. Birçok kentten insanlar, #Pazarcık halkı ile dayanışmak için günlerdir ilçede aralıksız çalışıyor. Deprem gönüllüleri geceyi, HDP ve STÖ, meslek odaları, mahalle, köy, oda dernekleri öncülüğünde toplanan yardımların tasnif edilip köy köy depremzedelere ulaştırıldığı Hasankoca Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hasankoca Köy Evi’nde geçirdi. Sabah rojbaşla (günaydın) herkes uyandı ve 8’inci günde ilk günkü tempoyla çalışmaya başladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version